HOME FORUM Materiaal en techniek Paragliding – Vol Bivouac

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • RobRNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Sinds een jaar ben ik bezig mijn brevet voor paragliden te halen. Voor mij is het een uitbreiding op het hiken zoals het packraften is. Vanaf november heb ik mijn brevet en ga dan rustig aan beginnen met 2a3 daagse tochten met mijn rugzak en paraglider.

  Ik vraag mij af of er hier anderen zijn die ook paragliden?

  Sven
  Deelnemer
  Aantal berichten: 322

  Hoi Rob,

  Wat leuk, nog een paraglider! Ik heb al een tiental solovluchten gedaan, maar moet er nog enkele onder toezicht doen voordat ik mijn brevet heb.

  Het lijkt me erg leuk, maar ik kan het mij moeilijk voorstellen om te hiken met de zware (en grote) paragliding uitruisting (Nuviuk) plus nog de reguliere uitrusting… Hoe zie jij dat? Ken jij lichter materiaal?

  RobRNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Ik zelf zit nu op 60 bergvluchten en 15 aan de lier.

  Mijn paraglider is de Ozone Geo 4 MS. Deze weegt 3,6kg, normaal gewicht paraglider 6kg.

  Nu heb ik nog een harnas met rugprotectie, deze weegt 4,5kg, maar later wil ik gaan vliegen met een soar-harnas.  Zo’n harnas heeft geen rugprotectie en weegt 300gram-1kg.

  Mijn reserve is een Beamer 2 van 2kg. Hier is inmiddels een 3e versie van die 1,2kg weegt.

  Petzl heeft een paar leuke lichtgewicht helmen waarmee je ook nog de nodigde 100en grammen kunt besparen.

  Je ziet er valt nog heel wat gewicht te besparen op een standaard paragliding uitrustig. Meestal kom je rond de 7,5kg uit als je naar een lichtgewicht set gaat. In gewicht vergelijkbaar met een packraft-uitrusting zonder tent/eten enzovoort.

  Zo blijft er voor mij nog 7,5kg over voor mijn andere uitrusting als ik op pad ga. Als ik meer dan 15kg moet dragen dan gaat het plezier er snel van af.

  Sven
  Deelnemer
  Aantal berichten: 322

  Amai, al 60 vluchten en nog geen brevet? Ik heb nog nooit aan een lier gevlogen. Ik heb al mijn bergvluchten in India (Kamshet) gedaan.

  Ik ben onder de indruk van de lichtgewichtheid van het materiaal dat je opnoemt. Maar hangt het leven dan niet al te letterlijk aan een zijden draadje?

  RobRNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  De praktijk heb ik inmiddels gehaald en afgelopen vrijdag de theorie gedaan, uitslag nog niet binnen.

  Het materiaal is net zo veilig als normaal materiaal. Het is ook allemaal gekeurd volgens dezelfde eisen. Je moet er alleen iets zorgvuldiger mee omgaan om slijtage tegen te gaan, net als met lightgewicht hikingmateriaal.

  Ik ben alleen in Oostenrijk, Italië en Slovenië tot nu toe geweest. Voor 2015 staan die 3 weer op het programma en Frankrijk en Bir Billing in India.

  Koen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 120

  Packrafting, bikepacking, backpacking…… en packgliding? Glidepacking? 😀

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.