HOME FORUM Wandelgebieden Op zoek naar pittige 5-daagse tocht!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Voetsma
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Dag allen!

  Samen met 3 vrienden willen we een (pittige) 5-daagse tocht doen in de Pyreneeën. Nadien willen we gaan surfen aan de Baskische Golf (Spanje). Het is echter niet evident gebleken een route uit te dokteren die vijf dagen duurt.

  We zouden dus liefst een route (of twee) doen waar we nadien een bus of trein kunnen nemen naar de kust.

  – Voldoende stijgen (bergtoppen/ruggen)

  – Een waterplas is altijd welkom

  – Het is altijd handig om een bewoond gebied (met winkels) tegen te komen

  Alle tips zijn welkom!

  Bedankt!

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Veel hangt af van de vraag hoever je je van de kust wil bevinden voor die 5 daagse en welke reistijd je ervoor over hebt. Daar is veel mogelijk als je je oostelijk wil verplaatsen. Dat krijgen we wel te horen.

  Het is zo dat de wat hogere toppen en de meertjes ruwweg pas beginnen oostelijk van de spoorlijn oloron (https://goo.gl/maps/6CqRBdDuMKNvjWNu7) en canfranc en de hogere delen van de pyreneeen algemeen bekeken in het grensgebied zitten. De aanloop gaat dan via Pau waar je verbinding hebt met de kust. Door de orientering van het gebergte is het zo dat de dorpen vooral in de lagere delen liggen. Ik zou, als je voor een pittige tocht kiest de dorpjes skippen en voor de tocht eten mee neemt.

  Korter bij de baskische kust met zijn wat lagere heuvels is veel mogelijk als je wat voorwaarden laat vallen uit het verlanglijstje. Saint-jean pied de port is dan een goed uitgangspunt om een tocht rond te breien. Je zou je dan kunnen baseren op het gr11 traject de HRP of gr10 die langs franse kant verschillende dorpjes aandoet. je zou dan vanaf de kust kunnen vertrekken en eindigen in saint jean pied de port. Of je vertrekt vanaf saint jean pied de port in het kielzog van de compostella wandelaars om op de grens naar het oosten te trekken richting spoorlijn rond lescun; beiden zijn ongeveer 5 dgn lang. Zeker die laatste suggestie lijkt mij avontuurlijk genoeg omdat je begint te proeven van het wat ruigere deel.

   

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.