HOME FORUM Materiaal en techniek Nieuwe pagina: Trekking met kinderen

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Na een succesvolle workshop in de reisbibliotheek van Wegwijzer in Brugge, staat nu ook de pagina ‘Trekking met kinderen’ online: https://forum.hikingadvisor.be/trekking-met-kinderen/. Met dank aan Nick Meynen, Bart Smets en Nele Van Mieghem, om hiervoor heel wat familietijd op te offeren.

  Dat er heel wat tips gegeven kunnen worden, heeft geleid dat je via de hoofdpagina naar diverse deelrubrieken kunt doorklikken: dromen, plannen & doen, inpakken en ideeën. Daarnaast zijn er heel wat foto’s en filmpjes in de tekst verwerkt.

  Wie ook zijn ervaringen wilt delen of nog vragen heeft, mag reageren in dit forumtopic.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Voor de meeste hikers al een once-in-a-lifetime-expeditie op zich, Jochem Cuypers en Kim Broux nemen zelfs hun kinderen mee naar winters Groenland: http://www.hbvl.be/limburg/heusden-zolder/koppel-gaat-op-poolreis-met-zoontjes-van-1-en-3-jaar-video.aspx. Wat mij betreft “Hors categorie” maar wel fascinerend om te zien.

  Arvid
  Deelnemer
  Aantal berichten: 87

  Je kan natuurlijk niet alles vermelden in een artikel, en voor een deel zal het ook wel persoonlijke voorkeur zijn, maar volgens mij is de Deuter KidComfort III niet langer dé referentie voor rugzak kinderdragers (vermelding op trekking met kinderen: inpakken).

  Met de Osprey Poco is er een belangrijke concurent/alternatief op de markt. Zeker voor hen die de dikke polstering (heup- en schouderbanden, rugpand) van de gemakkelijk verkrijgbare Deuters en Jack Wolfskins minder aangenaam vinden.

  Thomas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Arvid, die bedenking maakte ik me ook. dit weekend voor het eerst de Osprey kunnen testen, heel aangename rugzak, draagt (in mijn opinie) veel minder zwaar dan de Deuter!

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Bedankt voor jullie reacties. Ik zal de rugzak nog toevoegen aan de pagina. Nick had ook al ervaring met een lichtere draagrugzak maar zei dat die toch minder comfortabel was voor Flora en hemzelf, en bovendien waren de extra hulpmiddelen als regenkapje moeilijker om erop te zetten. Ik zie nu dat hij de Vaude Swing gekocht had.

  Werner
  Deelnemer
  Aantal berichten: 57

  Zeer boeiende literatuur.

  Wij gebruiken al verschillende jaren de Vaude Jolly Comfort II en zijn daar zeer tevreden over. Lees: http://www.vaude.com/en-GB/Products/Gear/Jolly-Comfort-II-navy.html

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Interessante pagina inderdaad, waarvoor dank!

  @ Werner: we zijn content met de fietskar 😉 Al is onze dochter voorlopig nog net iets te klein.

  Werner
  Deelnemer
  Aantal berichten: 57

  @Kenneth: die hebben we onlangs weggedaan want ze werd te klein en vervangen door http://www.followme-tandem.nl/ voor de oudste (4,5) terwijl de jongste (bijna 2) in een fietsstoeltje zit.

  Zo’n follow me is echt een zeer praktisch systeem omdat het voorwiel van de kinderfiets blijft zitten en dus makkelijk kunt switchen tussen zelf fietsen en aanhaken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.