HOME FORUM Wandelgebieden Nieuw reisverslag Nordkalottleden, deel tussen E10 (Abisko) en E8 (Kilpisjarvi)

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • roversmountains
  Deelnemer
  Aantal berichten: 74

  Landschappelijk is er weinig verschil met Kungsleden of Padjelantaleden. Alleen lopen deze paden veel gemakkelijker gezien de aanwezigheid van loopplanken over drassige gebieden en de aanwezigheid van bruggen over de meeste bruggen. Het grootste deel van dit pad verloop over Noors grondgebied, en daar gelden Noorse opvattingen over paden en wat daarbij vooral niet gedaan moet worden om het de wandelaar gemakkelijker te maken. Zonder aangepast schoeisel, zal je of vaak van schoenen moeten wisselen of in staat moeten zijn om te lopen met natte voeten, zonder deze volledig de verdommenis in te helpen. Weet dus waaraan je begint….

  Wie dit traject wil aanvatten, moet al heel gemotiveerd zijn en zowat alle andere gemakkelijker bereikbare trajecten gelopen hebben. Wie vanuit Kautokeino wil vertrekken, moet bijna op 2 dagen rekenen om zijn vertrekpunt te bereiken. Bussen rijden niet steeds op alle dagen en sluiten soms slecht of niet op elkaar aan. Dit vraagt veel studiewerk.
  Iets makkelijker is het traject Sappen – Abisko, tenminste als je weet dat de bus Lijn 480: Reisadalen (Sappen) – Storslett buiten het schooljaar enkel op vrijdag rijdt en tijdens het schooljaar enkel op schooldagen (in praktijk vanaf half augustus). Je loopt dus best van zuid naar noord en dan nog moet je een tiental kilometer langs de weg lopen.

  Het traject Kilpisjarvi – Narvik kan je eigenlijk enkel op zondag in één dag afleggen, gezien de bus in Finland slechts omstreeks 17.00u (18.00u Finse tijd) in Kilpisjarvi aankomt om dan om 18.30u in Nordskjobotten aan te komen. Enkel op zondag vertrekt de bus naar Narvik om 20.15u om aan te komen in Narvik om 23.25u. In Narvik kan je je auto kosteloos parkeren op de toeristenparking aan de sporthal-zwembad. Vanaf hier heb je op weekdagen om 09.30u een bus richting Kiruna en dus je vertrekpunt 4km voor Bjorkliden op de E10.

  Eten dien je zowel op het traject Abisko – Kilpisjarvi als Kilpisjarvi – Kautokeino voor het volledige traject mee te dragen. Enkel in de 3 genoemde plaatsen is er bevoorrading, tussenin niet. Wie dus wil kamperen komt uit op veel gewicht.
  Het volledige reisverslag vind je terug op Roversmountains via deze link.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.