HOME FORUM Wandelgebieden Meerdaagse trektocht vogezen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • BartDeWulf
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Heeft er iemand suggesties voor een leuke meerdaagse trekkingstocht in midden/laag gedeelte Vogezen? Zou dit met de tent doen.

  Zal met de honden zijn, dus max 15 km per dag.

  Alle tips welkom! Bedankt alvast ūüėČ

  Mvg,

  Bart

   

   

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Bart,

  een geluk dat het er hier de laatste tijd heel rustig is en je niet met allerhande opties om de oren wordt geslagen. “leuk” wordt namelijk erg persoonlijk ingevuld. Als ik jouw was zou ik al op zoek gaan naar wat hier is neergelegd in de vorm van een verslag. https://forum.hikingadvisor.be/frankrijk/ de data base van onbemande hutten zal waarschijnlijk wat gedateerd zijn maar nog erg dienstig.

  Of gooi vogezen in de zoeker binnen forum: ik denk aan volgende https://forum.hikingadvisor.be/forum/topic/advies-eerste-2-daagse-trekking-vogezen/ (daar zit ook een andere reactie van een hondenliefhebber in.)

  Verder zou ik gewoon een recente kaart kopen van een gebied dat je aanspreekt om evt van daaruit een eigen tocht uit te zetten (wat rekening houdend met de hoogtelijnen om een vlakke plek te vinden)

  Een google op rando vosges 3 jours geeft bv volgende: https://www.visugpx.com/eG4gMjLY0E

  Op zijn eerste dag is hij gewoon langs de bosweg blijven staan (waar zelfs het google autootje is langsgeweest). Misschien “leuker” om toch een klein beetje verder te lopen als ik naar de satellietbeelden kijk. maar verder een zonder moeilijkheden vermoed ik.

  Laat eens weten hoe het gelopen is als je ze effectief achter de rug hebt. Ik hoor het wel als je heel concrete vragen hebt.

  Branco
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Het gebied tussen Saint-Amarin en Le thillot en tussen Saint-Maurice-sur-Moselle en Saulxures-sur-Moselotte zijn denk ik wel de moeite, en een kalmer gebied vergeleken met de hoofdkam.

  tussen Saint-Amarin en Le thillot heb je daar een mooie lagere bergkam met o.a. de col de Rimbach, de rimbachkopf, Rouge Gazon (en verder via col des charbonniers naar de drukte rond Ballon d’Alsace), en enkele meertjes.

  tussen  Saint-Maurice-sur-Moselle, rond Bussang en richting  Saulxures-sur-Moselotte krijg je wat afwisseling tussen bergjes tot rond de 1000m, wat meer open gebieden en vooral mooie uitgestrekte bossen met heel wat van die hutjes

  Met een kaartje van het gebied er bij zijn er zeker mogelijkheden genoeg om daar wat wandelroutes uit te tekenen.

  BartDeWulf
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Top, bedankt voor de reacties!

  Ik heb ondertussen deze 2 ook gevonden:

  https://www.outdooractive.com/en/hiking-trail/alsace/urlaub-elsass/112877039/#dm=1&dmdtab=oax-tab1

  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/grand-ballon-grand-tour-13973204

  Het is voor mij (als beginnende hiker) moeilijk om in te schatten welke de moeite is.. Ik wil (zoals de meeste) volop in de natuur zitten en niet continue op een weg ofzo wandelen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.