HOME FORUM Tussen pot en pint Medische problemen, hoe ga je hiermee om?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • painkiller
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Drie maanden geleden had ik een ongeluk tijdens het rotsklimmen. Mijn binnenenkel was dubbel gebroken. De volgende dag geopereerd en 5-6 weken gips. Men plannen voor deze zomervakantie werden hierdoor volledig overhoop gegooid maar tegen eind juli zou ik wederom mobiel genoeg zijn om men eerste stapjes in de Ardennen te kunnen zetten, zodoende nieuwe plannen gemaakt en ik had er zin in.
  Vandaag wederom op controle geweest en het slechte nieuws gekregen dat er ernstige complicaties zijn. Hierdoor een volledig nieuw revalidatieprogramma gekregen, dagelijks kinesitherapie en spuiten met een bepaald hormoon tegen botontkalking waar ik vanaf de eerste dag al van moet braken, tevens zal ik bij het stoten van men been momenteel een groot gevaar hebben op breuken.. (en als alles goed gaat één jaar revalidatie).
  Emotioneel zit ik hierdoor even volledig aan de grond. Hoe ga je hier mee om als fervent hiker en klimmer?

  Saskia
  Deelnemer
  Aantal berichten: 129

  Hoe ga je daarmee om? Ik denk niet dat er mensen zijn die daar een kant en klaar antwoord op kunnen geven. Ik denk dat het ieders nachtmerrie is om je grootste passie niet meer te kunnen doen door een ziekte/blessure/ongeluk. Net als bij andere tegenslagen is er geen handboek om daarmee om te gaan. Je zal voor jezelf moeten ontdekken hoe je hiermee dealt.

  Ik weet nog wel dat iemand van hiking-site, die ook langere tijd niet kon hiken, is overgestapt naar kanoën op vlak water (hier in NL voldoende keus) om zo toch onderweg te zijn en het outdoor gevoel te ervaren.

  Ikzelf heb een chronische ziekte dat mijn leven grotendeels beheerst. Vorige zomer ging het niet goed en moest ik al mijn plannen afzeggen en bij alle tochten die ik voor de toekomst plan is er een kans dat ze toch niet doorgaan… Ziek of geblesseerd zijn is natuurlijk kut maar hoort erbij en kan iedereen overkomen, gelukkig is er bij jou kans op herstel.

  Ik zou zeggen, neem de tijd om te herstellen, zet je schouders eronder en laat je niet gek maken. Af en toe een baaldag is prima, maar niet te vaak!

  Sterkte ermee! Groetjes Saskia

  p.s. Misschien een idee om je even voor te stellen? Daar is hier een speciale pagina voor.

   

  bergkonijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 190

  Hoe ermee omgaan is voor ieder verschillend. Maar er is 1 grote gemene deler: bekijk er het positieve van. Het is ‘maar’ 1 jaar revalidatie. Op een mensenleven is dat peanuts.
  Ik heb een dubbele hernia in mijn rug. Dat gaat nooit meer weg. En toch huppel ik nog rond op deze wereld. Kop op en sterkte met je revalidatie.

  Liz
  Deelnemer
  Aantal berichten: 38

  Wat een slecht nieuws, dat is nogal wat. Ik kan me voorstellen dat dat niet alleen fysiek, maar ook emotioneel behoorlijk impact heeft. Ik heb niet zozeer concrete tips voor je, maar dacht dat het misschien nuttig kan zijn om een keer met een psycholoog te praten. Vaak hebben ze in ziekenhuizen medisch psychologen in dienst die gespecialiseerd zijn om mensen te begeleiden die langdurig medische problemen hebben.  Ik denk dat zij je goed kunnen helpen om om te gaan met revalidatieproces, de vervelende spuiten, het aanpassen aan de situatie en ook met acceptatie hiervan. In Nederland werkt het zo dat je je behandelend arts hiervoor kunt vragen; als er geen medisch psycholoog in het ziekenhuis aanwezig is, kun je ook via de huisarts een verwijzing krijgen voor een ‘gewone’ psycholoog (misschien is een psycholoog die gespecialiseerd in ACT wat); het Belgische zorgsysteem ken ik niet. Daarnaast kan een cursus mindfullness helpen om de situatie te accepteren; maar dat verschilt een beetje per persoon in hoeverre je dat ook aanspreekt. Ik hoop dat je daarnaast lukt om andere dingen dat het hiken en klimmen te vinden waar je ook plezier uithaalt en waar je het komende jaar meer mee bezig kan zijn en ik wil je veel sterkte wensen met het herstel! Hopelijk verloopt het verder voorspoedig en kan je over een jaar weer wat hiken/klimmen.

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Geheel toevallig kwam vandaag op mijn werk (ik zit in de hulpverlening) volgende tekst boven drijven die ik erg toepasselijk vond.

  ‘Wees geduldig jegens alles wat nog onduidelijk is
  in je hart
  en probeer van de vragen zelf te genieten.
  Zoek heden niet meer naar de antwoorden,
  die kunnen je niet gegeven worden,
  want je zou niet in staat zijn ze te beleven.
  En je moet juist alles beleven.
  Beleef heden de vraag.
  Misschien zul je dan, geleidelijk,
  zonder het te merken,
  op een dag in het verschiet de antwoorden beleven.’
  (Rainer Maria Rilke, Brieven aan een jonge dichter, 1904)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.