HOME FORUM Materiaal en techniek Materiaal vraag huttentocht

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • sypher
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Beste,

  Wij zij met 4 vrienden en doen voor de 3de keer een huttentocht in Oostenrijk.

  We zijn niet echt heel ervaren in het “echte” bergwandelen. We hebben een wandeling gedaan in Mayrhofen (stuk van de Peter Habeler runde), vorig jaar een zelf uitgestippelde route in de buurt van St. Anton am Arlberg.

  Dit jaar gaan we de Inntaler Höhenweg doen. We wandelen graag uitdagend, maar niet gevaarlijk of te gevaarlijk. En deze route lijkt ons daar wel zeer geschikt voor.

  Nu beginnen we ons wel een beetje zorgen te maken ivm de sneeuwval, en dat er nu nog veel sneeuw ligt. Wat nemen we dan best mee als we sneeuw zouden tegenkomen? Stokken hebben we natuurlijk mee, maar geen ijzers of overtrekken voor onze schoenen.  Wat kunnen we best doen om veilig door deze route te gaan. Kunnen we ook best de hutten een week of 2 op voorhand contacteren?

  We gaan daar wandelen van 12/7 tem 20/7.

  Verdere tips enz altijd welkom,

  Mvg

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Een vooruitziende bergwandelaar, dan zien we graag. 🙂

  De route gaat tot een hoogte van 2700m, dus je zal zeker nog sneeuw tegenkomen. Veel hangt af wat de temperaturen de komende twee maand gaat doen. Je twee weken op voorhand informeren bij huttenwaarden, is alleszins een goed idee. Voor de rest kan je de route nu al eens aandachtig bekijken op mogelijke aandachtspunten, vooral steile en schaduwrijke noordflanken en couloirs zullen een issue zijn. Duid die eens aan op de kaart en bekijk hoe je die stukken kan omzeilen in geval het nodig is. Kijk ook na wanneer je daar wellicht voorbij komt: ’s morgens vroeg ligt sneeuw er soms hard bij, dan vertrek je dan beter gewoon iets later als de sneeuw al wat zachter is. Ik verwacht wel dat er op veel sneeuwvelden een spoor zal liggen van voorgangers.

  En lees ook zeker dit artikel eens na.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.