HOME FORUM Tussen pot en pint Locatie masterfilm

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • kneeldeath
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Dag allen,

  Voor de eindsequentie van mijn masterfilm ‘A Picture from Darkness/Le corps interdit’ aan het KASK & Conservatorium School of Arts in Gent ben ik op zoek naar een open plaats met een rivier, beek of stroming waarin een jongen van vijf tot zeven jaar kan zwemmen.

  Het is belangrijk dat de plek aan een bos of bij geachte begroeiing grenst. Liefst bevindt de rivier zich in een dal of voor een heuvel/berglandschap. De plaats mag idyllisch aanvoelen en een fleurige, veelzijdige vegetatie kennen. De ligging van de plek, in het binnen of buitenland (Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg), diep op een wandeltraject of ver van de bewoonde wereld doet er niet toe. Evenals de toegankelijkheid ervan speelt geen rol.

  Indien deze omschrijving bij u een belletje doet rinkelen of misschien kent u iemand bij wie dit zo zou zijn, dan hoor ik het graag van u.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 11 maanden geleden door kneeldeath.
  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Ik denk dat je die vraag misschien op onze facebookpagina moet stellen. Daar komt meer volk voorbij (of evt op hiking-site)

  Zelf gingen mijn gedachten richting rivieren zoals Cèze of Chassezac. Goede herinneringen aan tijdens gezinsvakanties. Misschien dat in de gorges het kader niet ruim genoeg is. Waar de rivier niet zo diep is ingesleten in het landschap is het zicht wat ruimer. Strandjes wat verder van een parkeerplaats met de auto zijn over het algemeen rustiger. verkenning mogelijk met een kajak (bv vanaf les vans)

  https://nl.wikipedia.org/wiki/C%C3%A8ze

   

   

  kneeldeath
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hartelijk dank voor uw reactie. Ik bekijk spoedig de locatie en zal eveneens een bericht plaatsen in de andere groepen.

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Ik zag wat foto’s elders voor een beter gedacht. Voor de grotere ardense rivieren heb ik zelf geen tips. Voor een kind moet het misschien niet zo groot en volstaan mogelijk de wat kleinere stroompjes. scroll eens door volgende bloemlezing https://dzjow.com/2012/11/13/photo-essay-a-may-and-an-oktober-walk-over-the-hautes-fagnes-trail/

  Als dat stromend water minder belangrijk is moet je eens googlen op lac’s en vosges. In het verleden ben ik wel eens mooi ingebedde meertjes tegen gekomen tijdens mijn tochten. Zie bv

  lac fishboedle (maar daar zijn er nog wel wat meer)

  Als je ook de hoogte wil laten vallen kan je voor meertjes ook korter bij huis. Tal van vennen in vlaanderen en nederland. Niet altijd even goed bereikbaar (ook niet van de oever naar het water) of je hebt toelating nodig, waterstand soms laag.) spontaan dacht ik aan https://goo.gl/maps/VUkq22AbzgaT7DABA  (in eigen streek)

  Volgende geef ik mee voor de sfeer en de tijd dat die man er in heeft gestoken. https://kijkenziefotoschool.nl/oisterwijkse-vennen/

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.