HOME FORUM Stel jezelf voor Ignace Fermont

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • ignace
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hallo,

  Ik ben een al wat oudere ‘hiker’ met een boontje voor Griekenland en de Italiaanse Alpen. In Piemonte heb ik mijn hart verloren. Ik volg er elk jaar een stukje van de Grande Traversata delle Alpi (GTA).

  Mijn eerste trektocht was er een langs de Ourthe, bijna 25 jaar geleden. 21 was ik toen. Later volgden lange tochten met tent en rugzak in onder andere de Auvergne, de Morvan, Catalonië, de Spaanse Pyreneeën, Picos de Europa, Griekenland (Peloponnesos, Pindos, Olympus) en de Apennijnen. Toen kwamen de kinderen en was er niet veel tijd meer om te gaan rondtrekken. We wandelen wel veel met de kinderen, ook in de bergen, maar een gezinstrektocht stond nog nooit op het programma. Ik hou wel elk jaar een weekje vrij voor een trektocht in de bergen. Zonder tent weliswaar.

  Ik heb een website/blog over de GTA: http://grandetraversata.wordpress.com

  steve
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 173

  Welkom Ignace. We kijken uit naar je hiking-ervaring input op dit forum! Super!

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Interessant die kennis van Griekenland! Bij artikels willen we ook werken aan hikinginfo over landen, mocht je dus al iets klaar staan hebben over Griekenland of je wil er aan werken, dan ben je zeker welkom. We werken ook nog aan een pagina over persoonlijke blogs van hikers en die verdient daar zeker een plaatsje! Supersite!

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Hoi Ignace,
  Je site moet ik eens wat uitgebreider gaan bekijken. De Italiaanse Alpen lijken me een stuk ongerepter maar ondanks dat ben ik er voor een trektocht nog nooit geraakt, zonde eigenlijk. Kan je wat meer vertellen wat je in de Pindos, Peloponnesos en Apennijnen hebt gedaan?

  ignace
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Dag allemaal,
  Trektochten in Griekenland en in de Apennijnen: het is allemaal al erg lang geleden.

  In 1996 heb ik in de Apennijnen twee delen van de Grande Escursione Apenninica gevolgd, in Toscane, met tent. Eerst in de Casentino, van Badia Prataglia tot Pracchia ongeveer. Een erg groene, bosrijke streek, met afgeronde bergen tot zo’n 1500 meter. Ook goed te doen in de zomer. Daarna volgden we nog een noordelijker stuk van de GEA, in de Garfagnana (omgeving San Pellegrino in Alpe, Monte Giovo, …). Daar is het landschap veel bergachtiger, de hoogste toppen reiken tot 2000 meter.

  Griekenland dan: in 1995 wandelde ik in april twee weken in de Peloponnesos, onder andere langs de E4, van noord naar zuid, maar ook in de Lousioskloof in Arcadië en in de omgeving van Neapoli (het meest rechtse van de drie smalle schiereilanden in het zuiden). Vorig jaar keerde ik ook in april terug met vrouw en kinderen. Trektochten hebben we er niet gemaakt, wel een reeks dagtochten. In het voorjaar is de Peloponnesos een schitterend wandelgebied: alles staat er in bloei, en op de bergen ligt nog sneeuw. Het interessantste gebied voor een trektocht lijkt met de omgeving van de Taygetos, de hoogste berg van de Peloponnesos, 2400 meter hoog. Mei is de beste periode.

  Ook in 1995 trok ik een week rond in de noordelijke Pindos, niet ver van de grens met Albanië: omgeving van de Vikoskloof, de Smolikas, de Gamila, … Het boekje Trekking in Greece van Marc Dubin (Lonely Planet) was toen onze leidraad. Het is een schitterende bergstreek, vol kloven, eeuwenoude boogbruggen en prachtige dorpjes. Veel dieren ook: arenden, wolven, beren. Maar het is vooral opletten voor loslopende honden, ook hoog in de bergen. Pindos is te doen in de zomer, begin juli ligt er hier en daar nog sneeuw.
  Na de Pindos gingen we naar de Olympusberg, voor een trekking van een dag of drie. Ook heel erg de moeite, en iets meer ontsloten voor wandelaars. Een derde gebied waar ik een paar dagen wandelde is de Agrafa, in het midden van Griekenland: een veel minder bekende streek, erg afgelegen en totaal niet toeristisch. Maar ook iets minder mooi dan Pindos en Olympus.

  Een reportage over die gebieden heb ik niet meteen liggen. Alleen over de Peloponnesos kan ik wel wat tips op een rijtje zetten. En als jullie meer willen weten over een van die gebieden, geef dan maar een seintje.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Klinkt erg interessant Ignace, zeker de gebieden in Griekenland. We zullen je weten te vinden als er ooit die richting wordt uitgegaan.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.