HOME FORUM Wandelgebieden Huttentocht met kinderen in Franse Pyreneën

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • mtbbart
  Moderator
  Aantal berichten: 16

  Hallo,

  Voor de zomer van 2014 willen we met ons gezin (papa, mama en 3 dochters van 8, 7 en 7) naar het zuidwesten van Frankrijk op vakantie gaan. Hiervoor zoek ik volgende info :
  – tips voor huurhuisjes aan de voet van de Pyreneën
  – tips voor een drie à vierdaagse trektocht met overnachting in hutten om met ons hele gezin te maken.

  Alvast bedankt voor de feedback !

  Willem
  Moderator
  Aantal berichten: 42

  Hey Bart,

  Leuk om je meteen op ’t forum terug te zien!

  Over de huurhuisjes zal ik je niet meteen een antwoord kunnen geven, maar wat betreft de trektocht zou ik zoals gezegd het hoge Vallée d’Aspe overwegen, eenvoudige paden, genoeg hutten, veel dieren (leuk voor de kinderen), en gebergte met 100% ‘Pyreneeën-karakter’.

  Op m’n blog heb ik ooit een verslag van geschreven van een tocht: http://pyreneeenoversteek.wordpress.com/ (wanneer je doorscrolt naar de vierde post kan je meteen verslag ‘Béarn-Balaitous’ openen van het stuk in kwestie).

  Kijk bvb eens in de omgeving van Pic du Midi d’Ossau, waar je wel een driedaagse moet kunnen plannen met overnachtingen in Refuge d’Ayous en Refuge du Pombie.

  Misschien leuk voor de kinderen om een ezeltje te huren: http://www.valleedossau-tourisme.com/randonnees/equestre/rando-en-ane.php

  jeroen.desmet
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hallo Bart.

  Zelf ben ik al 8 keer naar de Pyreneeën geweest. 5 keer logeerde ik bij mensen in Luz Saint Sauveur (voet van de Col du Tourmalet), eenmaal in Saint Lary Soulan en Quillan, en deze zomer stapte ik de GR10 van Hendaye tot Luz Saint Sauveur. Huurhuisjes zijn heel gemakkelijk te vinden. Een tip hierbij is om direct naar huisjes van particulieren zelf te gaan, en niet een verblijf te regelen via een agence, dat zorgt namelijk voor een hoop nodeloze kosten.

  Wat de hutten betreft, deze zijn talrijk aanwezig in de Pyreneeën. Een interessante site hierbij is http://www.pyrenees-refuges.com/index.php?page=list_alpha . Het is belangrijk om zeker een plaatsje op voorhand te reserveren in de hutten want deze zijn snel volzet. De trektocht langs de Refuge d’Ayous en Pombie, zoals Willem vermeldde, heb ik zelf ook gedaan en is zeker de moeite. Je zou hierbij kunnen vertrekken in Etsaut , dan via de prachtige Chemin de la Mature klimmen naar de Col d’Ayous (langs de GR10), vervolgens overnachten in de Refuge d’Ayous, de volgende dag naar de Refuge de Pombie , en dan vervolgens afdalen naar Lescun (klein dorp met busverbinding).

  Groetjes
  Jeroen

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Bart,
  geen ervaring met huurhuizen maar als een stacaravan/huisjes ook nog verteerbaar is dan is het meestal geen probleem om er een te vinden op de grotere campings.
  Zoek anders ook eens binnen de reisorganisaties binnen Frankrijk. Die leveren ook soms ideeën om zelf aan de slag te gaan. Zie bv
  http://www.labalaguere.com/randonnees-en-famille.html
  Rond pic du midi d’oussau is ook beschreven op volgende site van een familie met kinderen. Er staat ook een twee maal drie daagse vanaf Cauteret met jongere kinderen.
  http://allonzalaventure.pagesperso-orange.fr/randonnee_a_pied_nos_parcours.htm
  Nog een klassieker en ook omdat ik ooit met mijn toen nog jongere dochter ben geweest beveel ik ze altijd aan als een dergelijke vraag komt voor een vriendelijke route.
  Lescun-refuge d’ayous-gite in borce-lescun
  Over lescun en omgeving zie bv

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Dag Bart,

  Dit waren we vorig jaar ook van plan, we wouden dit met ezeltjes doen om de kinderen geen bagage te laten meesleuren, en omdat het gewoon leuk is. We hadden toen contact met deze mensen http://www.anes-pyrenees.com/, zeer vriendelijke mensen, heb ik eens ontmoet tijdens een tocht daar. Kunnen zeker verder helpen als je het met een ezel zou doen.
  De tocht in de pyreneeen is toen niet doorgegaan, maar we hebben hetzelfde gedaan in de ardeche, met Raoel een andere ezel. Was zeker een aanrader. Kinderen vonden het leuk (tot km 12 toch 😉

  Klaas

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.