HOME FORUM Wandelgebieden Huttentocht Alpen herfst

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • KatrienDV
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hey

  Ik zoek een leuk gebied in de Alpen voor een 4-5 daagse huttentocht tijdens de herfstvakantie. Al dan niet met sneeuwraketten. Wandelervaring is zeker aanwezig maar nog nooit naar de Alpen geweest tijdens de herfstperiode.

  Iemand leuke suggesties?

  Katrien

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  De meeste hutten zijn in het hooggebergte dan al dicht en het weer kan alle kanten uit, je kijkt best uit naar een zuidelijke of lagere regio waar je nog in gîte d’étapes terecht kan vb. Queyras, Vogezen, Chartreuse.

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Katrien,

  misschien wat ver gezocht: lang geleden ooit met de familie naar het como meer gegaan (fiumelatte) aan de oostelijke kant. geregeld de bergen ingetrokken en over oude paden wat rondgelopen aan de hand van een oude kaart die daar in huis lag. Best aangenaam lopen.

  Aan de westelijke kant ligt de via dei monti lariani. Die gaat over verschillende etappes. Ik heb hem nooit echt uitgezocht (en geen ervaring mee) maar de trail lijkt in die periode nog te doen (al zal de “beschaving” nooit ver weg zijn) en meer dan waarschijnlijk zonder sneeuw omdat het klimaat op die streek mij “mild” lijkt in die periode

  https://www.yumpu.com/en/document/view/23573224/lake-como

  aanvulling: ik las achteraf dat het niet simpel is om op weekdagen een overnachting te regelen. https://draussensein.blogspot.com/2018/05/vml-via-dei-monti-lariani-tag-1.html

  Dus tocht past ook op dat punt niet met je wensen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.