HOME FORUM Materiaal en techniek Waar koop ik mijn kaarten?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • KoenP
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Hallo allen,

  Als beginnend hiking liefhebber (voorlopig nog maar 1daagse tochten) begin ik en een vriend steeds meer zin te krijgen om naar meerdaagse tochten te gaan. Op gebied van materialen en tochten hebben we veel aan deze site (waarvoor dank). Nu wou ik wel eens vragen waar ik het beste kaarten kan kopen om wat 2 en 3 daagse wandelroutes , al dan niet GR, uit te stippelen in de Ardennen (of moet je die per kleinere regio’s aanschaffen)? Of heb ik hier ergens een topic nog niet gevonden, wat heel waarschijnlijk kan zijn.

  Alvast bedankt!

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Koen,

  ik heb voor de duidelijkheid jouw eerste post wat aangepast en in een andere rubriek geplaatst.

  Om wat antwoorden te geven. Maak eerst de keuze of je een GR route gaat lopen of een eigen tocht uitzet.

  Loop je een gr route dan is het kopen van de gids het handigst als beginnend wandelaar. Een artikel als handvat:https://forum.hikingadvisor.be/belgie/  Je kan de gidsen bij de uitgever kopen of via reisboekhandels (zie links) al dan niet online besteld of met wat geluk ligt hij in de winkel.

  Nogal wat mensen kopen gewoon de stafkaart van een bepaald gebied en zetten een eigen route uit (er is genoeg info te vinden op internet om ook de gr routes daarop uit te zetten.

  zie bv: http://afstandmeten.nl/index.php

  Die kaarten koop je of via dezelfde winkels hierboven of rechtstreeks bij de uitgever. http://www.ngi.be/NL/NL-infoshop.shtm

  je koopt dan de 1/20000 of 1/25000 kaarten. Je moet dan al wat zicht hebben op de geplande route om de juiste kaart te kopen. Inzoomen helpt daarbij. Heel wat bloggers (zie ook links of bij reisverslagen) melden dikwijls bij hun verslag welke kaarten je nodig hebt om hun tocht over te doen.

   

  Serrel
  Deelnemer
  Aantal berichten: 75

  Koen,

  Voor je je kaarten koopt kan je on-line op de website van het NGI nagaan of het gebied waar je wil wandelen genoeg te bieden heeft. Nadien kan je dan de kaart aanschaffen.

  http://www.ngi.be/topomapviewer/public

  De website heeft ook een print functie (A4). Geen idee hoe het zit met de IP rechten, maar als een printfunctie voorzien is zal je voor prive gebruik wel een printje mogen maken vermoed ik.

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.