HOME FORUM Tussen pot en pint Hoe omgaan met blessures/fracturen/letsels?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • Lucius1988
  Deelnemer
  Aantal berichten: 51

  Vandaag heb ik mijn wandeling kunnen stopzetten omdat ik hevige pijn ervaarde aan de linkerkant van mijn heup,er sprong precies telkens iets opzij als ik mijn voeten had verzet. Dit een aantal maand geleden ook gehad maar de pijn ging over. Dus vandaag heb ik de dokter nog moeten laten komen. Het blijkt een frictie syndroom te zijn maar dan via de heup naar onder toe. Dit zijn normaalgezien zaken die enkel hardlopers/ atleten zouden krijgen. Ik vraag me dan af of ik ooit wel verre trektochten ga kunnen doen als ik nu al bij ongeveer 34 km zo een dingen krijg.

  Ik moet nu ook 6weken rusten en geen wandelingen maken,ik ben zo boos op mezelf omdat ik weet dat ik na 6 weken terug van 0 kan beginnen,mn conditie bouwt niet snel op maar gaat zeer snel achteruit. Pfff…

  Dries
  Deelnemer
  Aantal berichten: 40

  Lastig en demotiverend…
  Misschien toch ook eens buiten de “klassieke geneeskunde” gaan zoeken?
  Heeft voor mij toch beetje geholpen.

  Ben zelf aan sportkot in Leuven begonnen nu al weer een heel aantal jaren geleden.
  Na 3 maanden zware schouderblessure gekregen (alles uitgerokken wat maar te rekken was op en rond de schoudergordel) en dus revalideren tot augustus.
  Vlak voor herexamens nog altijd niets kunnen trainen, niet direct oorzaak te vinden na twee dagen kamperen in UZ Leuven en voorstel om dan maar te opereren om alle ligamenten in te korten maar met risico dat het na een jaar terugkwam en kans op beperkte bewegingsmogelijkheden in de schouder…
  Niet gedaan dus en studies gestopt maar nog altijd pijn bij iedere draaiende beweging van mij arm en gelijk welke richting en ik kan je verzekeren: je draait je arm zeer regelmatig op een dag ;-).

  Uiteindelijk heb ik na een beurt of 5 bij een osteopate verlossing gevonden. Heb nu om de twee maanden nog wel eens een afspraakje nodig voor een ‘groot onderhoud’, maar ik ben ondertussen ook begonnen met muurklimmen en dergelijke dus heeft voor mij wel veel beter en sneller geholpen dan rusten en iedere dag kine en pijnlijke massages in Leuven…

  Don’t get your hopes up, maar misschien wel eens het bekijken waard…
  Succes!

  BrMo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 24

  Ooit ooit…

  Ik heb een paar jaar gesukkeld met mijn knie, en als ik naar mijn eerste drie kinesisten had geluisterd zat ik er nu nog mee.

  Eerste kinesist: ahja, patella ontsteking door verkeerd sporen patella, oefeningetjes doen. Halfjaar gedaan, geen echte verbetering.

  Tweede kinesist: zelfde diagnose. ‘Ach, die oefeningen, hier is een brace en ontstekingsremmers’.

  Kniespecialist van Middelheim: eerst een scan. Scan gedaan, ahja, zelfde diagnose. ‘Heb je ultrasoon al geprobeerd?’

  > Drie pijnlijke en dure ultrasone sessies op de knie in kwestie. Op het uur exact één week na de laatste sessie is pijn plots terug.

  Derde kinesist: We gaan eens kijken hoe jij wandelt hé. Na 10 seconden: ‘Uw voet staat verkeerd. Ooit voetblessures gehad? Halfgescheurde enkelligamenten? Ja da’s daardoor dat uw voet teveel naar binnendraait. Begin eens met uw voet naar buiten te draaien.’

  En sindsdien gaat het alleen maar beter en vandaag de dag heb ik er nog zelden last van.

  Wat ik wil zeggen is, niet elke dokter of kine is even goed. De eerste drie specialisten die ik gezien heb waren ook op de hoogte van de enkelligamenten maar keken alleen maar naar mijn knie. Panikeer ook niet te snel.

  En operaties moeten echt de allerlaatste optie zijn.

  Mbt tot jouw blessure: ik heb daar ook soms last van, vooral op de fiets. De oplossing is het opwarmen en stretchen van de spier/peesband die op de zijkant van je been loopt. Dan stop ik even, stretch ik mijn been en dan gaat het meteen veel beter.

  Als je me je email geeft, stuur ik je wat oefeningen door die mij echt goed geholpen hebben.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Hey Lucie,

  Genoeg rusten nu en dan gaat de ontsteking in principe uit zichzelf over. Wanneer je terug gaat beginnen opbouwen, doe het rustig aan, luister naar je lichaam en overschrijdt geen grenzen meer. Als je terug pijn voelt meteen stoppen.

  Zoals al aangehaald kan verder een onderzoek van je wandelhouding afhankelijk van de stand van je benen ook nuttig zijn. Een ontsteking van de iliotibiale band heeft hier meestal mee te maken. Je gaat dan wellicht kine moeten volgen om bepaalde spiergroepen beter te ontwikkelen. Niet alle kinesisten zijn daar inderdaad even goed in.

  Een laatste maar onderschat aandachtspunt is op je voeding letten. In de klassieke geneeskunde wordt hierom gelachen maar je lichaam zal nu eenmaal sneller protesteren, bij blessures trager herstellen en ontstekingen verdwijnen maar met veel moeite als je als een ongezonde westerling je lichaam altijd maar vol vuiligheid stopt. Veel groenten en fruit zijn gezond, snelle suikers zo veel mogelijk mijden net als te veel vlees.

  lieselot
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Als kiné kan ik alleen maar bevestigen wat hier al gezegd is.
  Eerst en vooral de ontsteking zelf laten genezen. Door te rusten, + eventueel anti-inflammatoire kiné. En héél rustig aan op te bouwen door te luisteren naar je lichaam. Eventueel kun je je conditie onderhouden op andere manieren, bv fietsen (als dat de pijn natuurlijk niet uitlokt)
  Belangrijk is ook om te kijken waar de ontsteking vandaag komt, hoe de stand van je benen/bekken en rug is, want dat kan allemaal een rol spelen. En dan kun je daarop inspelen door de ene spieren te stretchen en andere op te trainen. Daarvoor heb je inderdaad een goeie sportarts/sportkiné nodig.

  En dat van die voeding is ook een goeie tip!

  Lucius1988
  Deelnemer
  Aantal berichten: 51

  Welbedankt voor de reacties! BrMo mijn e-mailadres: lucius1988 AThotmail punt be. Alvast bedankt! 🙂

  Qua gezondheid: ik heb scoliose aan mijn rug,dus sowiso geen normale ruggenstand. Voor de rest is alles opgemeten en het ene been is iets langer dan het andere. Hiervoor hebben ze in mijn steunzolen dit ingewerkt. Ik draag steunzolen voor mijn holvoeten. Een heel medisch probleem dus 😛

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.