HOME FORUM Wandelgebieden Gr Routes

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • dim3nsion
  Deelnemer
  Aantal berichten: 45

  Hello Folks,

  is er ergens een site waar je overzicht hebt over de
  1: Gr Nummers
  2: Lengte
  3: aantal landen doorkruisen
  heb enkele sites bezocht maar vind niet direct hetgeen ik zoek

  Thanks in advance

  bergkonijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 190
  Woubeir
  Deelnemer
  Aantal berichten: 773

  Wat bedoel je want GR’s zijn (bijna) altijd binnen een land en E-paden gaan over heel het continent ?

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Hoe interpreteer je GR-routes?

  Ik ga even uit van de ruime definitie, m.a.w. alle langeafstandsroutes (die meerdere dagen lang zijn).

  • Er bestaat geen volledig overzicht van al deze routes. Er zijn al enkele pogingen ondernomen o.a. Traildino. Maar het is gewoon onbegonnen werk om dat overzicht te maken, er komen namelijk jaarlijks heel wat routes bij en er gaan er weg.
  • Het blijft dus een zoektocht naar welke meerdaagse wandelroutes er allemaal bestaan. Via de landenpagina’s op deze website proberen we alvast voor enkele populaire landen een zicht te geven op de interessante gebieden en -routes. Sommige landen hebben een¬†goed uitgebouwde toeristische website waarbij wandelroutes op een kaart staan aangeduid of beschreven zijn¬†zoals Zwitserland. Bij andere kan je terecht bij de organisatie die deze routes onderhoudt vb. FFRP in Frankrijk, Grote Routepaden in Vlaanderen… Belgi√ę, Frankrijk, G-H-L en Spanje gebruiken overigens het zelfde systeem (de enge definitie van GR-routes: Grande Randonn√©e, Grande Recorrido…).
  • Verder zijn er ook tal van wandelgidsen die meerdaagse routes beschrijven, soms landspecifiek, soms landenoverschrijdend. Het gaat uiteraard altijd om een selectie van routes.
  • En tot slot kan je zelf ook je eigen meerdaagse wandelroute uitstippelen aan de hand van een stafkaart. In sommige landen is er een netwerk van gemarkeerde of duidelijke paden vb. Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk… In deze landen staan de bewegwijzerde routes op een wandelkaart of stafkaart aangeduid. In Belgi√ę is dat niet het geval, al maakt Grote Routepaden nu wel meer en meer werk van kaarten als alternatief voor de topogidsen.

  Groeten,

  Debbie

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.