HOME FORUM Wandelgebieden Geiranger fjorden half April meerdaagse tocht

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • Marijn W
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Half April ben ik met 2 vrienden van plan om richting de Fjorden van Noorwegen te gaan. Onze eerdere hiking trips waren allemaal in de zomer met perfect weer. Onze overnachtingen waren buiten! Heeft iemand ervaringen in dit gebied qua weer en dingen waar we tegen aan kunnen lopen omdat we in een ander seizoen lopen als we gewent zijn?

   

  Alvast bedankt,

  Marijn

  Marijn W
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  *Het specifieke gebied betreft Geiranger Fjord

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Volgens mij is het onmogelijk om te zeggen aan welk weer je je in april kan verwachten, behalve dat het onvoorspelbaar is. Vorig jaar in april schommelde de temperatuur er tussen -8 en +7, dat zegt genoeg. Sneeuw is dus zeker niet uitgesloten. Doorgaans is het voorjaar wel een van de minst natte periodes aan de Noorse fjorden.

  Om de toestand van het sneeuwdek na te gaan, kan je vooraf volgende website consulteren: http://www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow

   

   

  Marijn W
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Oke, als ik nu kijk naar de weerverwachtingen voor de aankomende 14 dagen ligt dat tussen de 5 en 8 graden.

  Heeft u nog andere adviezen voor gebieden in Noorwegen rond april en begin mei?

   

  Willem
  Moderator
  Aantal berichten: 42

  Hallo Marijn,

  Als je mikt op een gewone trektocht (daarmee bedoel ik: zonder sneeuwschoenen/ski’s/pulka) lijkt april me een bijzonder moeilijke periode langs de westkust van Noorwegen. Zoals je weet is het terrein erg steil/dramatisch, en voor elke meerdaagse tocht zal je hoger terrein moeten opzoeken.

  Laat je niet misleiden door die relatief zachte temperaturen in de weerberichten momenteel. Vanaf 500m zal je zonder enige twijfel in een diepwinters landschap terecht komen waar je als gewone wandelaar nog niets te zoeken hebt, en afhankelijk van het weer in de weken voor je vertrek mogelijks ook lager al. Daarbij bestaat er gezien het terrein ook een zeer reëel lawinegevaar. Ook op ski’s of sneeuwschoenen moet je al een serieuze bagage hebben om daar op een veilige manier een trektocht te ondernemen.

  Ik zou die streek in die periode dus afraden, en gaan voor:

  – ofwel in april een wintertocht in een eenvoudiger gebied met gemarkeerde winterroutes en hutten maken (bvb Hardangervidda, Rondane, …)

  – ofwel jullie reis uitstellen tot de zomer (juli-augustus-september) en dan in jullie gebied naar keuze een normale zomertrekking ondernemen met de tent.

   

  Marijn W
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Oke Willem bedankt voor de tips! Weet je nog leuke bestemmingen voor die periode in Noorwegen of  Zweden?

   

  Marijn W
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Ik heb net contact gehad met het vvv kantoor in Geiranger, deze zeggen dat het goed te doen is om vanaf april te gaan hiken! Wel met de goede uitrusting. Vanaf mei kunt je al tot 1100 mooie meerdaagse routes zelf bepalen!

   

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.