HOME FORUM Stel jezelf voor Eerste keer op tweedaagse

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • A01
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Anneleen, ik ben 18 en zou graag voor de eerste keer eens zonder begeleiding een korte trektocht willen maken. Ik ben al verschillende keren met een organisatie (Gelijke Tred) op tiendaagse geweest. Ik heb dus wel al wat ervaring maar zou graag eens alleen op pad gaan.

  Ik wil het voor de eerste keer echt heel simpel houden; ergens op tweedaagse in Wallonië. Liefst met het openbaar vervoer bereikbaar en eventueel zelfs met mogelijkheid tot jeugdherberg of iets dergelijks (we sliepen altijd in tentjes maar zoals ik zei, ik wil het simpel houden de eerste keer). Ik vond hier al enkele leuke tochten maar er wordt meestal verbleven op campings.

  Tips zijn altijd welkom!

  Alvast bedankt!

  Anneleen

  P.S.: ik vind dit initiatief echt heel tof!

   

  NicoCallens
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Een eenvoudige maar heel concrete suggestie:

  Dag 1: vertrek aan station van Florenville – Herbeumont. De op kaart uitgetekende route: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=cswceywhdosbcmfg

  Dag 2: Herbeumont – station van Bertrix. De op kaart uitgetekende route: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=adcshofwdcidfbjg

  Voor overnachtingsmogelijkheden in Herbeumont moet nog worden gezien: vroeger was daar een jeugdherberg, maar die is daar wellicht niet meer. Anderzijds zijn er enkele campings.

  Of ook een tocht van het station van Jemelle naar Han-sur-Lesse (je moet dan wel zelf nog een terugtocht zien te verzinnen):  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=huptmzvgcdqlcmvw

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Welkom op het forum!

  Persoonlijke aanraders vind ik de vallei van de Ourthe en de regio rond Trois-Ponts, daar kan je wel wildbivakkeren. Er zijn diverse GR-paden. Verslagen vind je op https://forum.hikingadvisor.be/belgie/. Als je kan kaartlezen, zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

  En langs de Escapardenne Trail vind je nu bivakzones. Een beschrijving van de tocht (met veel praktische info) vind je op http://www.trekkings.be/escapardenne.htm. Het is wel wat meer puzzelen met openbaar vervoer maar niet onmogelijk. De Viroin is ook een optie, daar zijn er ook van die bivakmogelijkheden. Ook in Vlaanderen maakt men hier volop werk van. Alle bivakzones staan op deze kaart aangeduid: http://www.bivakzone.be/overzichtskaart.html.

  A01
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Bedankt alletwee!

  De Ourthe en Viroin spraken me ook al aan, maar ga de andere suggesties zeker ook eens grondig onderzoeken 🙂

  bergkonijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 190

  GR 57 bijvoorbeeld. Je kan van station tot station wandelen. Kampings zijn er voldoende. En het is een mooi pad. De Ourthe is de het thema. Hier mijn gedeeltelijk fotoverslag:
  DSCF1225
  Info via het GR boekje; http://www.groteroutepaden.be/nl/product/43/gr-57-ourthevallei-en-sentier-du-nord.html .
  Met te googelen ga je gegarandeerd niet-kamping mogelijkheden vinden om te overnachten.

  NicoCallens
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  De Viroinvallei is heel zeker ook de moeite maar het verste dat je met de trein kan geraken, is het stationnetje van Mariëmbourg, tenzij je in het toeristische seizoen gebruik maakt van het toeristische (stoom)treintje.

  Ignace Bral
  Deelnemer
  Aantal berichten: 60

  Beste OE1

  Er bestaat bij Gr (Grote Routepaden) een wandelgids die speciaal gemaakt is om wandelen en reizen met de trein combineert… ik heb de gids zelf niet in mijn bezit maar ik denk dat daar echt heel goede combinaties in staan en je hoeft het een beetje minder zelf uit te zoeken

  veel geluk gewenst

  Ignacio

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.