HOME FORUM Wandelgebieden Eerste hike/kampeer ervaring Schotland

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • Timdb
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Hey,

  Mijn vriendin Yana en ik hebben een reis gepland naar Schotland eind augustus (27aug-6sept) met de wagen. We nemen de boot in Ijmuiden naar Newcastle.

  Graag zouden wij voor de eerste keer wat willen wandelen maar vooral kamperen in de natuur 🙂

  Momenteel hebben we 2 nachten geboekt(3&4 sept) in een B&B in het gebied bij Loch Lomond. Dit omdat we gelezen hadden dat wild kamperen daar op veel plaatsen niet toegestaan is en ook om op het einde van de reis wat uit te bollen 🙂

  Alle andere dagen zijn momenteel dus nog niet gepland, hier zouden wij graag wat korte hikes doen om dan op mooie plekken onze tent op te zetten.

  We zijn er nog niet echt uit of we best elke dag met de wagen naar een nieuwe plek rijden om daar dan te wandelen en te overnachten, of 2a3 dagen in een lus terug naar de wagen te hiken en te overnachten onderweg.

  2 plekken die we graag willen bezoeken is Cairngorm national park en Isle of Skye.

  Zouden jullie ons hier eventueel wat advies over kunnen geven wat de beste opties zijn?

  Bedankt!

  Tim & Yana

  Yanick
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 23

  Beste Yana & Tim,

   

  In het Cairngorm National Park kan je eigenlijk behoorlijk goed bivakkeren. Er zijn enkele bothies (hutjes) waar je in de buurt van kan gaan staan. Moest het toch regenen kan je er ook schuilen. Op de wandelkaart kan je de bothies vinden.

  Op Skye kan je met de wagen naar Trotternish Ridge rijden (nabij Old Man Storr – ook mooi om zien). Op de Ridge kan je parkeren en dan op enkele 100m van de weg bivakkeren met uitzicht op de zee en een hele flank met zeearenden en andere vogels. Prachtig bij ok weer. Als ze storm uitgeven is het minder ideaal, je kan nogal wegwaaien dan :).

  Een andere aanrader om te bivakkeren op Skye is nabij Glen Brittle. Er is daar een camping maar je kan ook een half uurtje stappen en dan bivakkeren op het hoger gelegen stuk. Opnieuw een prachtig uitzicht op de zee en ook nog de bergen achter je (de Cuillins).

  Succes met plannen!

  Timdb
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Hey Yannick,

   

  Bedankt voor de tips! Plekjes om te kamperen genoeg merken we zo 🙂

  Waar we ons eerder zorgen over maken is waar we de auto achterlaten overnacht. Ik lees dat er op veel plaatsen “no overnight parking” signs staan. Kan je je auto zomaar achterlaten ergens aan de kant van de weg voor 1 nacht waar er zo geen signalisatie staat of wordt dit niet echt gedaan?

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Eerder dan mij zorgen te maken over de plaats waar je de auto zet zou ik beslissen waar ik een tocht wil lopen om dan op zoek te gaan naar suggesties.

  Ik ga ervan uit dat je mogelijke suggesties op https://forum.hikingadvisor.be/schotland/ hebt onderzocht?

  In de jaren dat ik naar schotland ging kwam ik wel plaatsen tegen waar er auto’s konden staan/stonden op een startpunt voor verkenning van een bepaald gebied. Daar zijn dorpjes, stations waar je de auto achter kan laten. Auto in een dorp of aan een station plaatsen om dan gebruik te maken van openbaar vervoer is ook een mogelijkheid om naar een startpunt te gaan. Arran blijft een goed eiland voor een eerste verkenning. Verder geef ik ook altijd volgende link mee omdat ik in dit gebied mijn eerste tocht heb gelopen. Ook nog eens in de buurt van Skye

  http://www.barbersasa.co.uk/scotland/knoydart/knoydrt1.htm. Vergeet je niet voor te bereiden op muggen ed.  Ze kunnen “hinderlijk” zijn.

  Timdb
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  We gebruiken http://www.walkhighlands.co.uk/ om naar tochten te zoeken.

  Ze geven wel niet aan of het mogelijk is om de wagen ergens overnacht achter te laten of niet…

   

  Voor de muggen zijn we aan het kijken naar een gepast product, ik had gelezen dat “Smidge” vrij goed is en hier zit geen DEET in. Kan het alleen nergens te koop vinden 🙂

  DriesV
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Smidge werkt inderdaad relatief goed (verwacht er wel geen wonderen van). Te vinden in redelijk wat plaatselijke outdoorwinkels. Ik ben dat vorig jaar hier gaan kopen: https://goo.gl/maps/Tdvpz8YMo6K2

  Al ga ik er van uit dat ze dat hier ook wel hebben: https://goo.gl/maps/FempCuwsNAR2

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Als het smidge moet zijn: ik zie dat het in newcastle te koop is

  http://www.gooutdoors.co.uk/smidge-midge-repellent-75ml-p354544

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.