HOME FORUM Stel jezelf voor Dennis

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 1

  Hi,

  Ik ben Dennis en nieuw hier. Toch maar even de moeite genomen om me netjes voor te stellen, daar het gevraagd wordt. Wat hiken betreft ben ik een totale noob, maar heb wel interesse omdat ik me meer in de bergsport wil gaan verdiepen en hiken zie als een onderdeel daarvan en één van de mogelijkheden om dichter bij huis te ’trainen’en outdoors te zijn.
  Ervaring die ik heb is dus nihil, maar ik heb wel onlangs de Zugspitze bekomen in zuid Duitsland met mijn maten. Een geweldige ervaring, maar ik heb wel gemerkt dat het fysiek toch een hele kluif voor me is om 10 uur achter elkaar in de weer te zijn.
  Dan kom ik dus aan bij mijn reden om me hier in te schrijven, namelijk dagtochten en op termijn wellicht ook meerdaagse tochten, om wat meer gevoel te krijgen bij lange inspanningen. Ik zoek eigenlijk een goede manier om routes te achterhalen, en op dit moment een dagroute in de Belgische Ardennen (ik woon zelf in Limburg dus dat is lekker dichtbij). Kan iemand mij wellicht helpen bij het kiezen van een mooie dagtocht van rond de 6 tot 8 loopuren. We willen een beetje een offroad feeling eraan geven, dus liever geen dorpjes, stadjes, asfalt, etc. Het zou bij voorkeur ook mooi zijn als de route redelijk in een rondje loopt zodat we de auto gewoon ergens kunnen parkeren en daar weer terecht komen aan het eind van de route.

  Grtz, Dnnzz

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Omdat de makers van deze site op dit moment op trektocht zijn zal ik hier maar voor de ontvangst zorgen.
  Welkom Dennis. We weten gelijk al iets van jou. En met de voorstelling al gelijk een vraag….
  Niet echt een specialist als het over onze eigen ardennen gaat maar wel een fervent surfer op het internet.
  Zo zal je het ook aan moeten pakken om een beeld te krijgen waar kennis voor het rapen ligt.
  Je gaat dan zeker websites tegenkomen van mensen die tochtbeschrijvingen hebben geplaatst
  Naast rondje lopen kan je ook een tocht in lijn lopen en met het openbaar vervoer terug naar de vertrekplaats.
  Een heel mooi stuk van een meerdaagse loopt van eupen naar de botrange (of nog wat verder)
  http://www.trekkings.be/gr573.htm
  (een verslag:http://debbiestochten.wordpress.com/2011/12/29/dehoge-venen-pur-sang/)
  en dan met de bus terug naar eupen(bus 394)
  alles op te zoeken met bv de site van de nmbs.
  GR-paden lopen meestal in lijn maar er is ook een boekje uitgebracht met rondjes. Een voorbeeld uit dezelfde buurt: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=307120
  Een online kaart kan helpen in de voorbereiding: http://www.ngi.be/topomapviewer/public
  Vergeet de biblioteek niet, er zijn tal van wandelboeken uitgebracht die dagtochten beschrijven. Het boek “avontuurlijke wandelingen in de ardennen” is uitverkocht en waarschijnlijk verouderd maar op internet circuleert een PDF van dit boek. Mocht je het niet vinden dan zoek je mijn mail maar op via mijn blog.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Hallo Dennis,

  Intussen terug uit de Pyreneeën. Ook wat mij betreft heel erg welkom. De dagstappergidsen van Grote Routepaden en Lannoo zijn erg interessant, je hebt ze van alle provincies en ook de Ardennen dus. Je vindt ze in zowat alle boekhandels, de gespecialiseerde zaken vind je op https://forum.hikingadvisor.be/links/reisboekhandels/. Ook de site van GR sentiers is interessant: http://www.grsentiers.org/grtrain.htm waar je dagtochten in lijn vindt die je met het openbaar vervoer kan bereiken.

  De gids van avontuurlijk wandelen in de Ardennen is opnieuw beschikbaar: http://www.avontuurlijkwandelen.be/ maar je moet wat meer je plan kunnen trekken wat betreft kaartlezen.

  Als je nog vragen hebt, laat gerust weten!

  Groetjes,

  Debbie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.