HOME FORUM Materiaal en techniek Coleman fuelstove 550b

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • mont ventoux23
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  beste,

  ik heb een probleem met mijn Coleman brander. De pomp lijkt onder druk te staan (het is zwaar pompen) en uit het ventiel komt danook lucht. Het probleem is echter dat er niet altijd benzine uit de brander komt als deze aanstaat. Ik snap er helemaal niets van…

  bij voorbaat dank.

  groetjes,

  een medehiker

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Als hier geen specialist verschijnt (ik ben het alvast niet) kan je met je vraag eens uitwijken naar de Noorderburen. Daar lopen op hiking-site nogal wat mensen rond die benzinebranders gebruiken. De vragen die bij mij opkomen nav jouw vraag zijn of hij die problemen vroeger niet had en ze van recente datum zijn en de vraag of je zelf heel bedreven bent in gebruik van dergelijke branders en ze eigenlijk geen geheimen meer zouden mogen hebben.
  Bij twee keer ja kan ik mij de ergernis voorstellen.
  Heb je hem “nieuw” tweedehands gekocht dan kan het nog alle kanten uit. Defect onderdeel, misschien tijd om een en ander te reinigen, fout gebruik van handleiding, foute brandstof/generator
  Ik weet dat bij sommige benzinebranders het soms een tijdje duurt eer je er vlot mee kan werken. Daar valt veel boeiends te lezen over dergelijke oudere branders.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik ben zelf ook lang geen specialist maar gebruik wel een MSR Whisperlite met benzine. Telkens een dergelijk probleem zich voordeed lag dit tot nu toe altijd aan een verstopping ter hoogte van de jet / shaker needle. Eens uitkuisen en opgelost.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.