HOME FORUM Wandelgebieden Cairngorms – Winter

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • Schroe
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Tijdens mijn zoektocht naar een -snel te bereiken- bestemming voor een kort wintertochtje, mijn oog laten vallen op de cairngorms. Iemand al naar daar geweest in de winter? (begin Februari zal het worden).
  Mijn voornaamste vraag; sneeuwschoenen of geen sneeuwschoenen?
  Bedoeling is 9 dagen licht, snel en hard te gaan 🙂

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Prachtig gebied. Ik heb er eind maart eens een tocht gedaan, wel niet zo licht, snel en hard als jij van plan bent. Misschien biedt het verslag toch inspiratie: http://debbiestochten.wordpress.com/2011/12/30/op-sneeuwraketten-door-het-cairngorms-national-park.
  Verder kan ik je ook de site http://www.winterhiking.nl/ aanbevelen waar diverse winterse verslagen staan. Zo zie je hoe de omstandigheden van jaar tot jaar kunnen verschillen.
  Veel hangt af van de sneeuwhoogte of sneeuwschoenen nuttig zijn. Wij hebben ze alleszins goed kunnen gebruiken. Stijgijzers lijken me echter ook een must als je diverse toppen wilt beklimmen.

  Een uiteraard is er ook nog de site van de ‘local’ Chris Townsend die blijkbaar bezig is met een film over de winterse Cairngorms: http://www.christownsendoutdoors.com/2012/10/something-to-watch-out-for.html.

  Schroe
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Hey Debbie,
  bedankt voor je antwoord, ik wist dat ik ergens bij een van de “usual suspects” een Cairngorms verslag gelezen had 🙂
  De wisselende sneeuwcondities zijn blijkbaar wel een constante als het over de cairngorms gaat, dat wordt dus afwachten tot de week voor het vertrek…
  Je verslag en de site van Chris Townsend doen me alvast al watertanden!

  theoutdoors.be
  Deelnemer
  Aantal berichten: 13

  sneeuwschoenen is absoluut aan te raden indien er uiteraard sneeuw ligt… Indien je sneeuwschoenen agressief genoeg zijn lukt het wel zonder stijgijzers.
  Wij waren er vorig jaar in december: verslag

  veel plezier!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.