HOME FORUM Wandelgebieden Boekingen in gites in Pyreneeën (en wijzigingen)

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Stern
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Hallo,

  heeft iemand ervaring met boekingen van hutten in de Pyreneeën? Wij gaan begin juli stuk van de HRP doen, en blijkt dat je overal vooraf moet boeken en voorschot betalen. Heeft iemand er ervaring mee of ze daar flexibel in zijn als je de boeking wijzigt (slecht weer, zware omstandigheden wegens sneeuw/ijs)?

  Groeten

   

   

  roversmountains
  Deelnemer
  Aantal berichten: 74

  HRP West: Reservatie van hutten, hotels en gites:
  Voor de eerste twee weken van deze reis heb ik geen enkele overnachting vanuit België gereserveerd, behalve de overnachting in Roncevalles , gezien dit een kruispunt is met de Camino Francés. De derde week werd wel alles telefonisch voor wat betreft de hutten of via het internet voor wat betreft hotels en gites gereserveerd. Voor de laatste nacht in Luchon reserveerde ik een hotel via http://www.booking.com. Als je van CAF hut naar CAF hut loopt, houden de uitbaters onderling contact met elkaar en kan je vragen om de hut voor de volgende dag te reserveren. Weet echter dat de hutten in de Pyreneeën klein zijn en dat ze tijdens de Franse of Spaanse vakantieperiode (half juli en augustus) en vooral in het weekend overvol zijn. Voor wat betreft de hooggelegen hutten kunnen reservaties per mail enkel voor de aanvang van het seizoen, zijnde op het ogenblik dat de uitbaters zich nog in het dal bevinden. Volledigheidshalve geef ik de telefoonnummers vermeld op de eigen website van de hut of overnachtingpunt of andere bron op het internet op. Weet echter dat sommige hutten niet via een normale gsm verbinding bereikbaar zijn, maar via een tussenstation en dan via een zenderverbinding bereikbaar zijn. Weet dat het in praktijk soms moeilijk is om zelfs gewone GSM nummers te bereiken, gezien wij een internationale verbinding moeten opbouwen. Afzeggen van gemaakte reservaties in hutten kan probleemloos in de hutten. In hotels worden daar soms kosten voor aangerekend.

  https://roversmountains.wordpress.com/hrp-west/
  HRP Oost: Reservatie van hutten, hotels en gites:
  Voor dit deel werd wel alles gereserveerd via het internet voor wat betreft hutten, hotels en gites. Voor de hotels ging dit meestal via http://www.booking.com. Weet echter dat de hutten in de Pyreneeën klein zijn en dat ze tijdens de Franse of Spaanse vakantieperiode (half juli en augustus) en vooral in het weekend overvol zijn. Voor wat betreft de hooggelegen hutten kunnen reservaties per mail in sommige gevallen enkel voor de aanvang van het seizoen, zijnde op het ogenblik dat de uitbaters zich nog in het dal bevinden. Bepaalde groepen hutten zijn boekbaar via een speciale website zoals http://www.redusonline.com (hutten eigendom van de Spaanse FEEC) en http://www.ffcam.fr (Club Alpine Français). Afzeggen van gemaakte reservaties in hutten kan moeilijker gezien er reservatiekosten betaald dienen te worden (10 à 15€ per persoon per nacht). In hotels worden daar soms kosten voor aangerekend (zie bij boeking).

  Volledigheidshalve geef ik de telefoonnummers vermeld op de eigen website van de hut of overnachtingpunt of andere bron op het internet op. Weet echter dat sommige hutten niet via een normale gsm verbinding bereikbaar zijn, maar via een tussenstation en dan via een zenderverbinding bereikbaar zijn. Weet dat het in praktijk soms moeilijk is om zelfs gewone GSM nummers te bereiken, gezien wij een internationale verbinding moeten opbouwen.

  https://roversmountains.wordpress.com/hrp-oost/

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.