HOME FORUM Materiaal en techniek Blauwe teennagel door te kleine schoenen

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • ellen2601
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  … de titel zegt eigenlijk alles.

  Weet iemand misschien een goed adres in het Antwerpse (regio Kempen) waar ze iets kennen van wandelschoenen … De mijne hebben het nl vorig jaar in Canada begeven en heb dus daar nieuwe gekocht in wat ik veronderstelde een speciaalzaak te zijn (cq waar ze me advies konden geven)… Met als gevolg nu een blauwe en pijnlijke nagel. Wellicht toch te klein dus. En je weet wat ze zeggen van die ezel en die steen … dus ik zal maar een nieuw paar kopen, maar dan wel liefst in een GOEDE winkel. (Overigens heb ik er tot nu toe geen problemen mee gehad, tenminste toch niet van die aard, al heb ik me wel al eerder een keer afgevraagd of ik ze toch niet beter groter genomen had, maar ja ik heb het advies in de winkel gevolgd waar ze zegden dat te grote schoenen ook een probleem zijn.)

  Anderzijds, ben ik momenteel met vakantie waar het eigenlijk de bedoeling was toch wat (halve) dagtochten te doen. We zijn op La Palma, ttz vlak terrein is wat anders … is het nog verantwoord met die teennagel verdere tochten te doen? De pijn is grotendeels weg maar ik wil het probleem natuurlijk niet verergeren met alle gevolgen vandien. (En ik heb hier natuurlijk ook enkel voornoemde probleemschoenen bij!)

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Schoenen en voeten,
  het blijft altijd iets complex.
  Winkels: basecamp in Nijlen of K2 in Antwerpen. Ik moet er gelijk bij zeggen dat je een beetje geluk moet hebben van wat ze nog in huis hebben van maat.
  In tijden waar -zelfs schoenen- via internet worden gekocht begint, vermoed ik,
  de kleinhandel het kwaad te krijgen om nog een ruim assortiment aan te schaffen.
  In de tijd dat ik advies ging vragen over schoenen was de enige wijsheid dat met de tenen tegen de voorkant van de schoen, ik nog een vinger dik plaats moest hebben aan de hiel.
  De manier van veteren speelt ook mee of de voet al dan niet meer/minder naar voor schuift.
  Als je met “zware” schoenen loopt is het misschien het moment om de overstap te maken naar “trailrunners”
  Als de zeer weg is zou ik morgen gewoon de schoenen aan trekken en op tocht gaan. De kans is groot dat die blauwe nagel op de duur wel ‘af zal vallen’.
  Tegen die tijd is er weer een nieuwe aan het groeien.
  Wat zit de natuur toch schoon in elkaar.

  Koen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 120

  Kunnen we niet wat testvragen bedenken waaraan je kan zien of de verkoper kaas heeft gegeten van het passen van schoenen?

  Ellen: als je een blauwe teennagel krijgt door die schoenen moet je er natuurlijk direct mee stoppen. Als ik jou was zou ik nu op La Palma gewoon enkele goedkope schoenen gaan zoeken die gewoon goed zitten (en waar je dus ruimte overhebt bij je tenen als je bergaf loopt). Je kan ook best wandelen op dunne schoenen of sportschoenen van een dubieus merk, zolang ze maar goed zitten. De duurzaamheid maakt niet zoveel uit voor die prijs, zolang je nog even lekker kan genieten van La Palma!
  Veel plezier!

  ellen2601
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Dank je! Mijn eerste schoenen waren Asics, gekocht in Tokyo en ik heb daar bijna 10 jaar mee gedaan zonder veel problemen. Op het einde waren ze niet meer waterdicht en heb ik dus in Canada nieuwe gekocht, met het gekende gevolg. Ik vind schoenen kiezen een lastige zaak, want hoe kan je nu na enkele minuten rondlopen in een winkel weten of je er gaat last mee hebben na 3-4 uur of langer lopen op oneffen ondergrond? Met mijn Asics heb ik geluk gehad, welja hier en daar wel eens een blaar, maar niks noemenswaardig (behalve die keer in Costa Rica in de jungle, maar dat had er waarschijnlijk mee te zien dat ze helemaal natgeregend waren en ik er toen nog 19 km over zand mee moest gaan … ;-)). Deze schoenen hier, achteraf bekeken waren het problemen vanaf dag 1, maar waar ik natuurlijk in het begin dacht dat ik ze nog moest inlopen enz enz …

  Ik heb geen extreem brede voet, maar ik merk wel als er verschillende leestbreedtes bestaan ook in normale schoenen, dat de bredere meestal comfortabeler zit. En qua wreef: er zijn vrij veel modellen gewone (dames)schoenen (instappers) waar ik niet in geraak omdat ze bovenaan knellen, dus ik denk dat ik wel een redelijk hoge wreef zal hebben.

  Ik wil gewoon de fout niet meer maken van ergens te gaan waar ze zouden moeten gespecialiseerd zijn, maar achteraf bekeken … In Vancouver was het een Mountain Co-op (of zoiets) filiaal, vergelijkbaar met de AS Adventure hier maar natuurlijk 10x zo groot. Vriend zegt waarom zou je niet bij AS Adventure gaan: ik weet het niet maar ik betrouw die verkopers daar toch niet echt. Ik kan verkeerd zijn maar ik heb meer vertrouwen in een privézaak waar de verkoper ook de uitbater is en zijn producten kent. Ik heb bv onlangs een fiets gekocht: ook in een privézaak en niet in Decathlon … en (hout vasthouden) die doet het prima, zonder al te veel zadelpijn of andere vervelende zaken.

  Ik zou natuurlijk hier op La Palma ook wel een winkel kunnen vinden (ze verhuren hier zelfs schoenen!), maar ik weet het niet goed of dat de goede oplossing is: het risico bestaat dat ik dan weer een overhaaste beslissing neem om de resterende dagen toch maar te kunnen gaan wandelen. + misschien is het toch beter met die nagel om voorlopig geen wandelingen te doen (want het ziet er lief uit hoor: zo goed als volledig blauw en het gevoel is niet meer erg pijnlijk maar toch ook niet helemaal normaal.). Ik zou wel graag willen, maar mijn verstand zegt iets anders. Kwestie van goedkopere schoenen: ik weet het niet, ik ben vaak niet erg tredvast en heb geen sterke enkels/knieën dus ik sta daar een beetje huiverachtig tegenover, toch. (Met trailrunners heb ik geen ervaring: zijn die aan te raden igv zwakke enkels?)

  In elk geval bedankt voor de hulp!
  Ellen

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Je kan voorlopig met wandelsandalen lopen tot je teen weer goed genezen is en dan pas gaan uitkijken naar een deftig nieuw paar schoeisel om zo geen overhaaste aankoop te doen. Ook al zal het even wennen en aanpassen zijn, er zijn mensen die zelfs met niets liever lopen dan met wandelsandalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar sandalen van Teva en Keen.

  Over die nagel hoef je je geen zorgen te maken. Dat geneest zelfs verbazend snel.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Vooral in de winter hebben wij al ervaring met blauwe nagels, opgedaan door steile afdalingen in sneeuwschoenen. Het kan inderdaad aan te kleine wandelschoenen liggen, maar let er ook op dat je je voet voldoende insnoert zodat je niet naar voren schuift. Opgelet, te veel insnoeren is ook niet goed, dus het is wat een evenwicht zoeken.
  Zolang die blauwe nagel niet erg veel pijn doet, zou ik daar nooit voor thuisblijven. Als het begint te veretteren onder de nagel, zijn de afdalingen wel erg pijnlijk en moet je beginnen met een ontsmette naald onder je nagel pietsen om het vocht eruit te krijgen. Hou het dus wat in de gaten.

  Blauwe nagels groeien na verloop van tijd eruit als een nieuwe nagel komt. Mijn ervaring is dat het al snel een half jaar kan duren voor je terug een volwaardige nagel hebt.

  En schoenen kiezen, is en blijft ontzettend moeilijk, ook als je in gespecialiseerde winkels langsgaat. Uiteindelijk moet je in de praktijk toch merken of de schoenen werkelijk goed zitten. Zelfs trailrunners moet je passen. Je loopt wel vaak met een maatje meer rond dan met reguliere schoenen, ook al omdat wandelsokken gemiddeld wat dikker zijn en je je tenen vrij ruim moet kunnen bewegen (zonder de voorkant te raken).

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Blauwe nagels groeien na verloop van tijd eruit als een nieuwe nagel komt. Mijn ervaring is dat het al snel een half jaar kan duren voor je terug een volwaardige nagel hebt.

  Amai, dat verschilt dan wel erg precies van geval tot geval. Bij mij is een nieuw volgroeide nagel tot dusver telkens kwestie van een aantal weken geweest,… maar ik heb dan ook nog nooit een blauwe nagel gehad die echt pijn deed.

  In principe zou een goede schoenenzaak je aankoop terug moeten nemen als je niet tevreden bent. Wat ik met nieuwe bergschoenen deed was ze de dag van de aankoop heel de dag blijven dragen binnenshuis zodat ze niet vuil werden. Als ik dan toch twijfels had als ze mogelijk niet goed zaten, bracht ik ze terug naar de winkel en kreeg ik mijn geld terug. Vraag voor een aankoop of men hiermee akkoord gaat, zoniet zou ik elders gaan zoeken.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Zowel bij Ivo als bij mij duurt het zo lang, maar enkel Ivo heeft al echt pijn gehad aan een blauwe teennagel. Misschien bepaalt hoe sterk je nagel ingegroeid zit de snelheid van uitvallen.

  massimo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 183

  Schoenen zijn in mijn ogen het lastigste van alle equipment.

  Zelf heb ik nu al 8 weken mijn voeten geblesseerd door voor mij verkeerde schoenen. Deze waren mij notabene gepast en geadviseerd door iemand met een podo therapeutische achtergrond. Kortom, advies is geen garantie.

  Ik ben niet bekend in Antwerpen, maar ik weet wel dat Bever filialen in Nederland 4 weken omruilrecht geven. Je kan de schoenen dan gerust een week in huis dragen, zolang je ze maar verkoopbaar terugbrengt.

  Misschien heb je er wat aan. In ieder geval een fijne vakantie nog!

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.