HOME FORUM Tussen pot en pint Benelux packraft gathering 28-29 nov 2015

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Deze zomer ondernamen enkele packrafters actief op dit forum inclusief mezelf een packrafttochtje in het oosten van Duitsland. We werden tijdens deze tocht vergezeld door Sven en Marc van Packrafting-store.de. Zo zijn we ondermeer te weten gekomen aan de hand van de verkoopcijfers van Packraftingstore dat de bevolkingsdichtheid aan packrafters intussen nergens in Europa zo hoog is als in België en Nederland tesamen (waarbij Vlaanderen Nederland ook nog eens goed achter zich laat). Ondanks de vele packrafters die de lage landen intussen rijk zouden zijn, kennen we toch maar een erg beperkt aantal packrafters in den levende lijve. Daarom dus hoog tijd om daar verandering in te brengen!

  Iedereen die een packraft bezit en zin heeft om eens samen met andere packrafters een packrafttochtje te ondernemen met bivak en daarbij van gedachten/ervaringen te wisselen, klein of groot, is bij deze hartelijk welkom op de eerste Benelux packraft gathering welke zal doorgaan ergens te water op grondgebied Benelux tijdens het weekend van 28-29 november 2015. Bij een succesvolle opkomst zullen we dit evenement wellicht jaarlijks gaan herhalen.

  Praktisch: Zin om deel te nemen? Geef me dan even een seintje op den.dzjow [at] gmail dot com en laat eventueel ook hier iets weten in dit topic. Gelieve me ook je woonplaats en GSM nummer door te geven zodat later vlot kan afgesproken worden om eventueel te carpoolen.

  Vermits waterstanden variëren en vaak niet optimaal zijn, kunnen we op dit moment nog geen concrete plannen maken. Daarom zal ik alle geïnteresseerden die van zich hebben laten horen ongeveer een week voor het weekend via mail op de hoogte brengen van de concrete plannen en kunnen we verdere praktische zaken regelen. In elk geval zullen er geen moeilijke rivieren worden bevaren.

  Enkele opmerkingen:
  – Dit evenement staat volledig los van vzw Hiking Advisor. Deelnemen is gratis en op eigen risico.
  – Dit evenement is geen packraftinitiatie. Wie nog geen packraftervaring heeft en geen eigen packraft bezit maar toch graag het packraften wil leren verwijzen we door naar Willem Vandoorne of één van de packraftactiviteiten die zullen worden georganiseerd door Hiking Advisor volgend jaar.
  – Slackrafts kunnen de groep niet bijhouden. Enkel met een Alpacka Raft, Microraft of Nortik heb je voldoende cruise snelheid om deel te nemen.

  Zodoende packrafters der Lage Landen, verenigt u! 🙂

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.