HOME › FORUM › Materiaal en techniek › Anfibio droogpak
-
AuteurBerichten
-
Heeft iemand ervaring met het Anfibio Packsuit? Joery in ieder geval zo te lezen.
Latex of neopreen nek seal?
En vaste latex sokken aan het pak of losse sokken?
Ook toevallig iemand op maat laten maken? Kost maar €45,- extra.Ik heb momenteel een beperkte ‘ervaring’.
Omdat ik niet echt iets strak rond mijn hals kan verdragen, heb ik voor de neopreennek gekozen.
Ik heb er geen vaste sokken aan. Ben nog een beetje aan het uitzoeken, wat de beste combinatie is aan de voeten. Dit weekend eens gewoon in sealskinz en oude trailrunners geprobeerd. Dat beviel me wel.
Omdat mijn maat niet echt bij de standaardmaten stond, heb ik het pak dan maar op maat laten maken. Het zit goed.
Nu zou ik nog eens met pak aan in het sop moeten springen om het volledig te testen 🙂
Geen vaste sokken lijkt me wel het meest flexibel aangezien ze ook losse latex sokken hebben. Heb ook al neopreen sokken in trailrunners gebruikt en dat beviel prima.
Ben ook wel vrij zeker dat een ‘maatpak’ voor mijn postuur de beste optie is.
Alleen nog de nek seal. Kun je binnenkort niet even een rondje zwemmen en de waterdichtheid testen? 😉
Latex of neopreen nek seal?
Ik heb het anfibio drysuit met neopreen neksluiting. Onder water komt er geen water binnen als je je hoofd niet te fel beweegt. Draai je je hoofd onder water 90° (wat je normaal nooit zult doen) dan kunnen er wel wat druppels naar binnen lekken. Neopreen is standaard perfect en veruit het meest comfortabel.
Je kiest voor een latex neksluiting als je een pure wildwaterfanaat bent en niet vies bent van toestanden waar je meer ligt te spartelen in het water dan dat je overeind blijft met je packraft. Kortom als je ten allen tijde droog moet blijven. Je moet er wel het beklemmend strotgevoel rond je nek bijnemen. Ga je eerder focussen op lange tourtochten, dan denk ik dat je spijt zult krijgen als je kiest voor de oncomfortabele latex neksluiting.
En vaste latex sokken aan het pak of losse sokken?
Ik heb losse latex sokken en hou wel van de flexibiliteit omdat ik ook nog voor neopreen of goretex sokken kan kiezen naargelang de omstandigheden. Toch vind ik persoonlijk vaste latex sokken ook geen slechte keuze. Al redelijke afstanden gewandeld in de latex sokken waaruit ik moet afleiden dat deze best wel erg duurzaam zijn. Dus ik veronderstel dat vaste latex sokken aan het drysuit best wel lang meegaan ondanks dat er wordt gesteld dat dit een minder duurzame oplossing zou zijn.
Ook toevallig iemand op maat laten maken? Kost maar €45,- extra.
Zolang je geen afwijkende lichaamsbouw hebt lijkt me dit niet nodig.
Neopreen neksluiting klinkt dan inderdaad als de beste optie.
Ook nog even contact gehad met Sven van packrafting-store; hij geeft aan dat vaste latex sokken een stuk comfortabeler zijn en bij hem al twee jaar mee gaan met intensief gebruik.
Net een nieuwe peddel besteld en 30 m lijn om twee werplijnen van te maken. Binnenkort gaan we een definitieve keuze maken over de droogpakken… bedankt voor de info!
mijn pak is juist toegekomen. ziet er goed uit . enkel over de waterdichtheid van de neopreen nekseal maak ik me wat zorgen . De neopreen zit vrij los rond de nek. Als ik wat lucht in het pak steek. En mijn hoofd en klein beetje naar boven of onder knik en wat lichte druk op het pak zet dan blaast de lucht er meestal vlotjes uit. Te dunne nek voor de standaard kol?
neopreen is ongetwijfeld comfortabelder bij het varen maar wat dit gaat geven als je kopje onder gaat ????
zal ik eens moeten proberen….
Heeft iemand tips om de afdichting te verbeteren ?
aftapen lijkt me niet handig . extra elastiek … ???de afklemming mag ook niet te smal zijn. latex nekseal
er over : ). het onderste van latex wegwerp schilder handschoenen af geknipt . dat scheurt. …..
Dat de lucht via je nek ontsnapt is normaal, maar normaal zou er geen water via de neopreen nekseal naar binnen mogen lekken zolang je je hoofd stil houdt onder water. Indien dat wel het geval is, is de neksluiting te ruim.
Nadat ik nu recenter al meerdere personen hun drysuit met neopreen nekseal van packrafting-store heb gezien, lijkt het mij erop dat ze de omtrek van de neksluiting wat hebben vergroot sinds dit jaar ten opzichte van daarvoor waardoor die voor veel mensen nu te ruim is. Reclameren bij packrafting-store zou ik zeggen en vragen of je het pak mag terugsturen in ruil voor een nieuw met nauwere neksluiting. Zolang niemand klaagt zal men de standaard maat van de nekseal zo ruim laten denk ik.
Ha. Wie klaagt er nog van een te grote neksluiting ?
Jouri. Als je de kol plat duwt, hoeveel cm meet je kol opening zonder te rekken ? Ze zeggen dat de meeste klanten tevreden zijn. Ze gaven wat tips. En stellen voor om er gewoon een gebruikstest mee te doen en te gaan varen. Als je er niet invalt of springt zal het natuurlijk droog blijven. Maar van een droogpak verwacht ik wel wat meer. En als die test op een trip tegenvalt ben Je wel GOED Gezjost. . Ik zal eerst eens de badkuip trotseren voor een snelle gecontroleerde test. 🙂
Als ik niet tevreden ben stellen ze voor tegen servicekosten een latex dichtging te laten plaatsen….Dat zullen we nog wel zien. …. wordt vervolgd.
Peter, als je komend weekend meekomt naar de Canche kan je je drysuit eens met dat van mezelf en met dat van Fred en Charissa vergelijken. Vooral Fred heeft ook problemen met een te brede neopreen neksluiting.
De neksluiting meet bij mij zonder rek vrijwel 14cm, dus een omtrek van 28cm. Als ik een lint rond mijn nek wikkel meet ik een kleinste omtrek van 33cm. Dus er zit wel beetje rek op bij mij. Denk dat je er ook mee rekening moet houden dat je neksluiting nog wat kan uitrekken met het eerste gebruik. Bij mij zit die duidelijk soepeler dan de eerste keren.
Kunt ge eens nakijken wie van ons den dikste nek heeft. 😛
Oei. ja lap. ik zit met ne nek van 38 🙂
de kol zal inderdaad iets groter zijn . 30.
ik heb de onderdompeltest gedaan. verbluffend hoeveel lucht er in dat pak achterblijft nadat je er alles hebt uitgeperst. je blijft hoedanook drijven….. bij korte onderdompeling en gewoon drijven had ik een minieme insijpeling in de nek. Niet problematisch.
bij verder lucht uitduwen al drijvende/ om keren/ hoofd knikken in verschillende richtingen en langer drijven => waren er verschillende vochtplekken zichtbaar op mijn T shirt en waren mijn kleren gewoon duidelijk klam of zeg maar nat. niet om in koude omstandigheden ver mee te stappen. Dus ja??? het zal wel comfortabeler zijn dan latex maar je moet duidelijk niet al te lang zot mee gaan doen… . heeft er iemand een pak met latex kraag? Ik zou er mijn kop wel eens willen doorsteken . eens zien hoe dat voelt. Mocht er iemand interesse hebben in het 3 laags pak, zwart, M , latex cuffs en neopreen nek……. ik weet nog niet goed wat ik er wil mee doen(zo laten/smallere neopreen kol vragen of zien voor latex kol. ) maar in geval van interesse laat het in ieder geval zeker weten. groeten pe
In deze duikwinkel in gent kunnen ze de neopreen dichting verkleinen
http://www.bubbleanddive.com/nl/contact
En moet je die prijzen zien van die latexsokken . ik betaald e 40 euro bij de packraftstore…..
http://www.scubasupport.nl/webshop/CAT/69/LANG/1/Droogpakken/Seals
Ben na de aanschaf van een packraft nu ook aan het kijken naar een droogpak. Wat is nu jullie opvatting over latex sokken aan het droogpak? Ook vroeg ik me af hoe serieus ik het ademend vermogen van het pak moet nemen. Vast in je packraft, met sprayskirt en reddingsvest blijft het oppervlakte om daadwerkelijk te ademen namelijk niet heel groot. Of zie ik dat verkeerd?
Griet merkte op het winterontmoetingsweekend op dat niet iedereen te spreken is over het nieuwe materiaal van de anfibio packsuit. Verlies aan duurzaamheid zou het probleem zijn. Ondanks dat op de website stellig wordt beweerd dat het even duurzaam zou zijn. Iemand die daar het fijne van weet?
Ik heb problemen gehad met mijn pak.
De stof delamineerde op diverse plaatsen. Kleine blaasjes vormde zich . Ik heb het teruggestuurd en ze zeggen dat er een slechte batch stof is geweest. Ik hoop het. Het pak is onder garantie vervangen. Daar hebben ze niet moeilijk over gedaan. Dit is niet meer dan redelijk maar ik was toch opgelucht dat hier niet over gezeverd werd. Ze keren niet terug naar de vroegere stof. Het lijkt dat ze er vertrouwen in hebben.
Arend, als je naar wildwater toe wilt gaan is het een drysuit van Anfibio aanschaffen of… Welk deftig alternatief heb je nog? Zweten tijdens de zomer in een droogpak is deel van de charme en je zult geen ander droogpak vinden waarbij je dit niet zult kunnen vermijden. Anderzijds, meestal gebruik je een droogpak in omstandigheden dat er niet tot nauwelijks gezweet wordt. Persoonlijk blijf ik de flexibiliteit verkiezen van enkel manchetten in combinatie van aparte latex of neopreen sokken maar anderen verkiezen ingebouwde sokken. Dat is allemaal maar persoonlijke keuze zonder dat het ene zoveel meer beter is dan het andere. Het probleem dat Peter heeft gekend met zijn droogpak lijkt vooralsnog een alleenstaand geval te zijn geweest. Dus daar zou ik me niet druk over maken, mede door de betrouwbare service van Packraftingstore bij zulke problemen.
Er zijn inderdaad geen goede alternatieve. Heb wel een paar mooie aanbieding van drysuits van andere watersportmerken gezien, maar na veel uitpluizen blijken die pakken toch wel minstens 2 of 3 keer zo zwaar te zijn als de packsuit van Anfibio. Ik heb mijn keus wat dat betreft dus gemaakt. Op de service van Packraftingstore durf ik wel te rekenen, zeker na Peters bericht.
Mij lijkt de flexibiliteit van latex manchetten ook erg fijn. In een forumdiscussie tussen kajakkers werd door sommigen beweerd dat manchetten echter sneller tot koude voeten leiden doordat ze zo strak zitten. De suggestie lijkt een verminderde bloedsomloop te zijn. Ik vermoed dat het wel zal meevallen.
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.