HOME FORUM Wandelgebieden Alta Via 3

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • Witte
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Ik plan de Alta Via 3 te doen eind mei.

  Enkele vraagjes:

  – Is dat een goede periode of nog te vroeg? Meteo?

  – Heb ik klimgordel/beveiligingsmateriaal nodig?

  Iemand ervaring op die route?

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Eind mei zal nog vroeg zijn, de meeste hutten openen pas eind juni. De kans dat je nog sneeuwvelden tegenkomt is groot, en die liggen meestal niet op de gemakkelijkste passages… Ik raad absoluut via ferrata-uitrusting aan, de via’s op de alta via’s zijn overwegend goed haalbaar voor ervaren bergwandelaars die tredzeker zijn, maar extra veiligheidsuitrusting is zeker nodig. Contacteer anders eens de huttenwaarden vanaf wanneer het haalbaar is om de route te doen. Ben je alleen?

  Witte
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Bedankt voor het snelle antwoord  Debbie.

  Ik ga samen met men vrouw. We hebben wel wat ervaring maar zijn zeker geen specialisten. En de hutten zijn echt nodig of kan je de tocht met de tent doen?

  Hebben jullie een site of contactgegevens van die huttenwaarden?

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  In de Dolomieten is bivakkeren geen evidentie, zeker niet op hoogte, in de valleien wel. Ik heb de Alta Via nr. 4 gewandeld, toen sliepen we in hutten, maar in Slovenië hebben we wel via’s gedaan met een rugzak vol bivakuitrusting. Veel hangt van je capaciteiten en de techniciteit van de route af of het doenbaar is om met een rugzak een klettersteig te doen. Als het de eerste keer is dat je zo’n tocht doet, raad ik aan om in hutten te overnachten. Valt het mee, dan kan je de volgende keer wel met het hele arsenaal op stap.

  En wat betreft de contactgegevens van de huttenwaarden…wie zoekt, die vindt. Eens googlen op Alta Via 3 en je komt al snel op enkele etappeplannen uit waar de hutten zijn vermeld. En dan de hutten googlen en dan vind je ook contactgegevens. E-mails in het Duits of Engels worden vaak begrepen en snel beantwoord.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.