HOME FORUM Materiaal en techniek 2 persoons packraft

Tags: 

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • LFone
  Deelnemer
  Aantal berichten: 151

  Van oktober tot maart gaan mijn vriendin en ik in grote lijnen Te Araroa lopen op Nieuw Zeeland. Delen hiervan willen we packraften; Whanganui rivier op het noordereiland en op het zuidereiland waarschijnlijk een route die deels te vergelijken is met de route van Willem.

  We hebben twee packrafts met spraydeck maar aangezien de nadruk op lopen ligt twijfel ik over het totaalgewicht van twee volwaardige packrafts inclusief alle accesoires. Ik ben daarom benieuwd naar wie er ervaring heeft met een tweepersoons packraft? Steve? Ik ben dan vooral benieuwd hoe het comfort is als je langere dagen maakt op een relatief rustige rivier?

  Als iemand een 2p packraft heeft en graag eens een tocht wil maken met twee losse packrafts; bij deze een aanbod om een half jaar te ruilen. 🙂

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Steve zal je zeker info kunnen geven maar is nu op reis, zijn reactie zal dus pas eind juli zijn. Nog even geduld. 😉

  LFone
  Deelnemer
  Aantal berichten: 151

  Steve weer in het land? Of andere mensen die weleens in een 2 persoons packraft hebben gezeten? 🙂

  steve
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 173

  Heyho!

   

  Zolang je geen te wilde rivieren kiest, valt het goed mee met 2-in-1 raft, al kun je je inbeelden dat de bestuurbaarheid niet te vergelijken is met het alleen peddelen. De wendbaarheid is echt stukken trager. Wij zijn 1m75 en 1m65 en met volle bepakking voor 2 weken is het echt op het randje van comfortabel in een fjord explorer. Er is intussen die iets langere versie op de markt waar je best voor kiest indien jullie groter zijn.

  Op rivieren kun je af en toe (om het uur) eens pitstops maken, maar  bij grote meeroversteken is het dan wel tandenbijten, al ga ik dan wel eens op de boeg zitten bij weinig wind.

  Bij ons is dat dus zeer goed meegevallen, maar calculeer in je traject zeker meer tijd voor een float dan je alleen zou peddelen.

  Je mag hem gerust eens testen als jullie in dezelfde lengtecategorie hangen…

  LFone
  Deelnemer
  Aantal berichten: 151

  Wij zijn 1,91 en 1,68 dus wordt dan wel erg krap denk ik. Die nieuwe langere versie zag ik inderdaad bij packrafting-store. Alleen is die weer tegen de 4 kg en wordt het verschil met twee losse packrafts minder interessant (zou circa 1.5 kg per persoon besparen).

  In ieder geval bedankt voor de info! We gaan er nog eens goed over nadenken.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.