HOME FORUM Materiaal en techniek 1 persoons tent

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Goodman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 4

  Hallo allemaal!

  In augustus ga ik voor 10 dagen rondtrekken in Jotunheimen. Ik heb nog een 1 persoons tent liggen die ik 2 jaar gebruikt hebt om een deel van de Kungsleden te wandelen (Robens Starlight 1). De tent is met zijn 2kg wel aan de zware kant maar hield me droog en dat is het belangrijkste. Enige minpunten waren dat de buitenkant vrij veel vocht vasthield en de binnen en buitenkant vaak met elkaar in contact kwamen. In Zweden was dit niet zo’n groot probleem aangezien ik geluk had met het weer. Het regende nooit verschillende dagen na elkaar dus de tent kreeg de kans om te drogen.

  De kans bestaat uiteraard dat ik dit jaar heel wat minder geluk met het weer ga hebben, en ik wil zeker zijn dat mijn tent dit aankan. Heeft er iemand ervaring met deze Robens Starlight 1 in vrij hevige en vooral langdurige regenval?

  Indien deze tent niet geschikt zou zijn, ben ik op zoek naar alternatieven. Betrouwbaarheid is voor mij veel belangrijker dan gewicht. Ik ben aan het kijken naar de MSR hubba nx, die veel lichter is, maar deze lijkt me niet geschikt voor hevige regen. De Nordisk Svalbard 1 SI lijkt me beter en ook iets lichter dan de Robens maar vraag me af of het de moeite is om mijn Robens hierdoor te vervangen. Iemand advies? Alvast bedankt!

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Als de PU coating langs de binnenkant nog goed is, de tape niet is losgekomen zou ik ze gewoon meenemen. In principe zal ze dan niet lekken. Volg de weerberichten op. Mocht het weer zo onstuimig worden met felle winden, dan zou ik uitwijken naar een hut als je je dan wat veiliger zou voelen. Verder is het geen slecht idee om een zeemvel mee te nemen om de tent zo goed mogelijk te drogen voor je ze terug opbergt tot de avond. Extra gewicht van het zeemvel/of washandje weegt niet op tegen de winst die je maakt. Het is altijd prettiger om in een tent te kruipen die niet doordrenkt is van het nat (wanneer je onderweg geen mogelijkheid hebt om een droogmoment in te lassen tijdens de middagpauze)

  Goodman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 4

  Zeemvel meenemen is een goed idee, bedankt!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.