HOME FORUM Tussen pot en pint workshop: knutsel je eigen bergmateriaal Reageer op: workshop: knutsel je eigen bergmateriaal

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Het gaat hier wat off-topic, maar even doorgaan op Kasper zijn vraag want ik vind Ivo zijn advies ok als het om een regenhoes gaat maar niet als het om een flighthoes zou gaan. Voor enkel een regenhoes is cuben zowel als silnylon geschikt. Maar als het een flighthoes moet zijn die over bagagebanden gaat rollen in de luchthavens en daarbij zoals gewoonlijk met niet veel respect wordt behandeld zal je zowel met cuben als met licht silnylon telleurgesteld worden. Beide materialen zijn daar absoluut niet duurzaam genoeg voor en gaan snel vol gaten en scheuren zitten. Als je ook nog eens een handvat aan die flighthoes wil maken zal dat een erg zwak punt worden met cuben of licht silnylon. Voor een flighthoes kies je beter voor een stevige nylon, cordura of polyester stof, iets rond 200 denier of meer zou ik zeggen met daarop dan PU- of silicone coating. Als je gaat kijken naar flighthoezen in de winkels zal je merken dat deze allemaal van zulke stof zijn gemaakt en rond 300g of meer wegen. Daar is niet voor niks een reden voor. Je zult ook een stevige naaimachine nodig moeten hebben om probleemloos met zulke materialen te werken.

Chikara is trouwens gewoon ripstop nylon met PU-coating langs beide kanten en is vooral geschikt als grondzeil, ok voor een regenhoes, maar zeker te licht voor een flighthoes.