HOME FORUM Wandelgebieden Wintertrekking Reageer op: Wintertrekking

Thomas
Deelnemer
Aantal berichten: 93

Sarah-an,

De agenda op deze website geeft het weekend van 1-2 december aan als info-moment over winterwandelen. Helaas zal ik zelf niet aanwezig zijn (ik zit op dat moment in Qatar, hetgeen ik niet echt associeer met winter 🙂 ), maar ik vermoed dat het wel leerrijk zal zijn.
Kungsleden lijkt mij wel een goed idee voor een eerste tocht, ik was er in september vorig jaar, overal is het pad goed gemarkeerd, elke dag kom je een fjallstation én een onbemande hut tegen. Navigatie in de brede dalen is ook redelijk gemakkelijk (tenminste toch als je een beetje met kaart en kompas kunt werken). Ikzelf twijfel een beetje om de Kungsleden te doen, aangezien ik bang ben om veel volk en sneeuwscooters tegen te komen, dat doet toch een beetje af aan de ervaring, vind ik persoonlijk. Alleszins zal het daar ergens in de buurt zijn, gezien ik al vliegtuigtickets naar Kiruna heb geboekt.

Momenteel vraag ik mij een beetje af welke schoenen je gebruikt in sneeuwschoenen. Lukt dat in gewone bergbotinnen (klasse B, B/C), of is een volwaardige C of zelfs D toch aan te raden?