HOME FORUM Wandelgebieden Wintertrekking Reageer op: Wintertrekking

saranneman
Deelnemer
Aantal berichten: 4

Dag iedereen,

ik ben momenteel meer en meer aan het curieuzeneuzen op het WWW om eens op wintertrekking te gaan. Hoe vroeger je de vlucht boekt hoe goedkoper natuurlijk, en binnenkort komen ook de promotietickets van Thalys online ­čśÇ

Het probleem is, we hebben nihil ervaring met wintertrekking.
– Eerst en vooral, hoe begin je daaraan? Wat heb je nodig als voorbereiding specifiek voor wintertrekkings, als je ervaring tot nu toe enkel kampeer zomertrekkings zijn? Ik veronderstel enkele van die cursussen die af en toe gegeven worden, maar voorlopig vind ik daar nog geen data over terug. En welke moet je allemaal volgen?
– Extra benodigd materiaal: daar vind ik wel meer over op het internet, maar ik veronderstel dat je dan het meeste daarover leert en hoe je het gebruikt op die cursussen?
– Naar waar?! Ik ben heel ge├»nteresseerd in de Kungsleden (dat ziet er zo magisch uit), maar is dat ideaal als eerste wintertrekking? Misschien beter ergens in de Vogezen? Groot verschil in moeilijkheid/prijs?
– Met wie?! Als je dan van die cursussen gevolgd hebt, ben je er dan klaar voor om met zn tweetjes erop uit te trekken? Of is het toch veiliger om dat eerst in groep te doen? Er staan nu bvb. enkele sneeuwtrekkings op tevoet.be. Leren ze je op zo’n groepsreis alles om het later alleen te kunnen? Of leer je helemaal niets?

Lieselot, ik ben natuurlijk geïnteresseerd in jouw Kungsleden verhaal! Welke maand heb je die gelopen? Hoe heb je je toen voorbereid? En voor je eerste wintertrekking? Met welke organisatie was die eerste trouwens? Je mag me eventueel mailen op sarahannaelvoet apestaart gmail punt com.