HOME FORUM Wandelgebieden Wintertrekking Reageer op: Wintertrekking

lieselot
Deelnemer
Aantal berichten: 5

De kungsleden is goed te doen als eerste wintertrekking. Er staan veel hutten onderweg, als je op de kungsleden zelf blijft, is het gewoon de kruisjes volgen. Maar je bent natuurlijk niet verplicht om op de ‘officiële’ route te blijven.
Voordeel van de kungsleden is ook: niet veel kans op lawinegevaar (wel als je de omliggende toppen gaat beklimmen natuurlijk). Er kan wel sterke wind staan met sneeuwstorm en white-out als gevolg, dus daar moet je toch wel wat op voorbereid zijn.
Wij doen qua navigatie in de winter altijd (naast kaart/kompas) ook gps mee. Is soms wel handig als je in een white-out zit.
Ik heb vorig jaar het info – weekend wintertrekking gevolgd en das zowiezo heel interessant! Maar had daarvoor al 2 wintertrekkings gedaan, waarvan 1 zelfstandig.

Eerste keer ben ik meegeweest met Brent (toen nog te voet, nu xplorethenorth). Ze hebben heel mooie en verzorgde expedities daar. Check zeker eens hun site. En voordeel van de eerste mee te gaan met organisatie is, dat je eigenlijk héél véél leert. Nadeel is natuurlijk de prijs, maar door de dure zweedse hutten is de kungsleden zowiezo niet heel goedkoop. De finse hutten zijn veel goedkoper tot gratis.

sarah-ann: ik stuur je nog een mailtje.