HOME FORUM Materiaal en techniek Winterslaapzak Reageer op: Winterslaapzak

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1024

Lucius,
ik heb je verhaal wat gevolgd.
Vergeef het mij als het allemaal wat ongenuanceerd overkomt.
Soms moet je accepteren dat je niet in de wieg bent gelegd om sommige zaken die het leven te bieden heeft mee te mogen maken. Bij koude omstandigheden kom je blijkbaar al snel je grens tegen. Probeer te genieten van het buitengebeuren bij wat prettiger temperaturen en gebruik de koude maanden om je zomerse tochten voor te beiden.
Als ik lees dat je vrij tenger bent, nogal blessuregevoelig, moet je jezelf tijd geven om mogelijk de weerstand wat te verbeteren. Tegelijk geef je jezelf wat tijd om te sparen voor geschikt materiaal en volg ik Debby in haar redenering dat je niet moet beginnen rommelen met allerhande lapmiddelen of gaan beknibbelen op materiaal kosten omdat dat op de duur toch zuur op zal breken. Je moet er alles aan doen om het totaal gewicht op de rug zo laag mogelijk te houden als je wil blijven bivakkeren. Een pipedream 800 blijft dan de voorkeur hebben op een skyehigh 1000 (omwille van de iets betere kwaliteit van de donsclusters.)/ om maar een voorbeeld te noemen
Inderdaad geen twee matten meenemen (aankopen) als het niet nodig is. Beter sparen voor één goede wintermat (bv exped down mat).
Als cadeautijd is aangebroken, probeer dan geld vast te krijgen ipv een cadeaubon uit een of andere winkel. Het beperkt soms heel erg de keuze.