HOME FORUM Materiaal en techniek Winterslaapzak Reageer op: Winterslaapzak

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Zoals Joery zei, kan je eenvoudig je huidig slaapmatje upgraden door een extra goedkoop matje te gebruiken. Mijn man doet het al jaren op die manier. Aangezien je een beperkt budget hebt, is een betere slaapzak prioritair. Los van alle ditjes en datjes waarmee je het temperatuurbereik van een slaapzak kan verhogen, is niets zo efficiënt als een warmere donzen winterslaapzak kopen. De feestdagen komen eraan, ’t is de moment om wat budget te ronselen.

Denk alleszins goed na voor je iets koopt, en luister goed rond. Ik heb in buitensportzaken zelden degelijk advies gekregen omdat (1) weinig verkopers ervaring hebben met échte wintertrekkings en (2) ze vaak mannen zijn en vaak een stuk ‘warmbloediger’ dan mij.
Zelf heb ik een Poolse slaapzak (Warmth unlimited) die voorlopig voor mijn doeleinden voldoet. We reizen vaak later in de winter (maart/april) of naar meer zuiderse regio’s en dus liggen de nachttemperaturen niet zo laag als bijvoorbeeld het hoge noorden. Ik betaalde rond de 400 euro wat ik toen nog meevallen vond aangezien er nog veel duurdere slaapzakken zijn. Interpreteer de comforttemperatuur altijd met de nodige voorzichtigheid want bij vochtigere condities, bij vermoeidheid, enz. is het veel moeilijker om je warm te houden.