HOME FORUM Materiaal en techniek Winterhoofddeksels Reageer op: Winterhoofddeksels

brent
Deelnemer
Aantal berichten: 6

hallo joeri, m’n eerste post hier, zetje van debbie gekregen:-)
Forum ziet leuk uit.

Ik heb relatief veel ervaring met bont-deksels: de nordic heater van Fjäll, en echte rabbit fur van Columbia of Barts, of andere. –> ik draag zééér graag een hoofddeksel met bont bij
-relatief koude temperaturen (onder de -15)
-of wanneer er veel wind staat
Voor mij bestaat er geen aangenamere combinatie (vind het zelf fijner dan een balaclava bvb., al vervangt het deze niet altijd). Maar met een bont hoofddeksel heb je veel minder ijs en sneeuwvorming aan je ogen, neus en komt deze in de bont terecht, waardoor je met minder aan te doen het veel warmer hebt.
Een enkele bontmuts in combinatie met een windstopper neck gaiter is mijn favoriete combi, want sneller regelbaar dan een balaclava (en minder beklemmend vooral). Ik draag de necht gaiter bij extreme koude over het onderste deel van de muts, zodat enkel de ogen eruitkomen en m’n kin en oren goed in de muts zitten.
Met sneeuwbril heb je snel condens, maar ik draag deze ook vaak over de beremuts en de neck gaiter in de allerslechtste condities, al was dit tot op heden beperkt tot een paar dagen. als de wind meevalt, hou ik de ogen vrij zodat je ook geen condens hebt.

Al deze deksels hangen bij http://www.arktis.be (6 -tal modellen van Fjallraven en Barts naast mekaar, 10% korting). Doordat is ze allemaal kan proberen, geef ik met ruime voorsprong de voorkeur aan het ene model van Barts met real fur, vroeger heel normaal en tegenwoordig bijna niet mee te vinden. De echte fur is aangenamer (kortere haren, andere structuur). Jammer genoeg had Fjallraven vroeger nog mooiere modellen met echte rabbit fur dan barts, maar deze worden dus nu niet meer gemaakt.