HOME FORUM Materiaal en techniek Welk tentje? Reageer op: Welk tentje?

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Voor mij zijn de criteria waarmee ik de ene 3-seizoenstent verkies boven de andere (1) de tent is makkelijk op te stellen, (2) er zijn voldoende scheerlijnen om de tent extra te ondersteunen bij veel wind en (3) er zijn 1 of 2 grote luifels waar ruimte is voor materiaal & koken (gas of benzine mag geen verschil maken) en (4) het buitenzeil staat niet te hoog van de grond (bij slagregen en veel wind erg belangrijk). Veel lichtgewichttenten scoren slecht op één of meerdere van deze criteria. Eens rondkijken in diverse buitensportzaken is de boodschap.

Ik weet niet hoe groot je budget precies is. Enkele merken die volgens mij prijs-kwaliteit bieden zonder té duur te zijn: Vaude, Terra Nova (onlangs nog in een Quasar light geslapen: zeer handige tent), Marmot. Maar natuurlijk zijn er ook goedkopere tenten zoals die van Quechua in Decathlon. Bij goedkopere tenten ben ik altijd wat voorzichtiger omdat de kwaliteit vaak een stuk minder is maar mits je wat kritisch bent bij de aankoop en ze goed opstelt (met de scheerlijnen) en op eerder beschutte plaatsen, kan je ze wel relatief breed inzetten. Behalve dan misschien in Scandinavië of IJsland waar de wind heel hard tekeer kan gaan en van beschutting weinig sprake is.

Een tentje huren kan wel nuttig zijn om een inzicht te krijgen wat belangrijk is bij de aankoop van een tent, als ze tenminste lichte trekkerstenten in de verhuur hebben.