HOME FORUM Materiaal en techniek Waterdicht Jacket Reageer op: Reageer op: Waterdicht Jacket

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Djzow,

Wat is je mening over G1000?

Ward,

Thuis kan je prima waxen, moet secuur werken geen probleem zijn. Om de wax te testen ga ik er mee onder de douche staan en kijk ik of het water wegloopt zoals verwacht. Let wel (in het geval van een broek, voor jou minder relevant) dat je dan ook je (nog te kopen) regenjas aantrekt, anders loopt het via de bovenzijde van je broek of via de zakken naar binnen (en binnenin wax je niet)

Wanneer ik ‘in het veld’ de wax aan zou brengen kan ik niet zo nauwkeurig werken en controleren als thuis. Maar ik zit er denk ik niet zo mee wanneer ik een klein stukje vergeten ben. Onlangs heb ik mijn broek zowel van binnen als buiten nat gemaakt onder de douche (hij was erg licht gewaxed) en bij een graad of 3 in een namiddag zon gelegd. Na 20-25 minuten was de broek van voor, achter, binnen en buiten droog (naast de delen die gewoon droog onder de douche vandaan kwamen door de wax). Sommige delen al na 10 minuten. Als je de broek draagt en je eigen lichaamswarmte ook nog meewerkt dan denk ik dat een broek uberhaubt met 10 minuten droog is. Dit hoor ik ook van een kennis van mij. Hij is buitensport instructeur en woont praktisch in één G1000 broek.

Bij een jas ligt dat wel lastiger dan bij een broek, daar je onder je jas nog lagen draagt die goed droog moeten blijven.

Wat betreft het ‘slijten’ van de wax door middel van schuren langs rots of rugzak. Ook hier kan ik enkel vanuit het perspectief van mijn broek vertellen. Laat ik ter vergelijking het zitvlak van de broek nemen. Het is mij nooit opgevallen dat de wax hier sneller verdween, maar ik durf je niet met zekerheid te vertellen wat het effect is. Ik zal er eens op letten, mocht ik op korte termijn bevindingen hebben dan update ik nog wel even.