HOME FORUM Materiaal en techniek Waterdicht Jacket Reageer op: Waterdicht Jacket

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Hi Ward,

Zelf heb ik recent een North Face Hyvent jas, licht en in/uitritsbare fleece gekocht voor zo’n 150 euro. Ongetwijfeld niet zo duurzaam als een drielaags Gore-Tex, maar zo was ik voor een prima bedrag wel van een comfortabele regenjas en afzonderlijk te dragen fleece voorzien.

FjallRaven verkoopt G1000 jassen welke je kan waxen. Op die manier kan je zelf sturen aan de verhouding tussen ademen/waterdichtheid, afhankelijk van je bestemming, seizoen en weersverwachting. Ik weet niet of het een volwaardige vergelijking is met een dunne doch dichte regen/wind jack, maar ik neem aan dat ze in Scandinavië wel verstand hebben van regen en hiken. En deze jassen hebben vaak doordachte zakken.

Voordeel van G1000 is dat je de wax lokaal kan aanbrengen, dus bijvoorbeeld weinig tot geen wax onder de oksels, extra wax op de schouders. En dat wat nat wordt is erg snel droog. Heb zelf een G1000 broek en kan beamen dat het werkt zoals geadverteerd, in tegenstelling tot membranen waarin ik mij altijd kapot zweet.

Zelf heb ik achteraf spijt dat ik de G1000 jassen niet in mijn overweging heb meegenomen, ik vind achteraf meer en reguleerbaar ademend vermogen toch prettiger, aangezien ik op het vriespunt als zweet als een otter… 🙂

Succes (en veel plezier) met zoeken!