HOME FORUM Materiaal en techniek Waterdicht Jacket Reageer op: Waterdicht Jacket

ward
Deelnemer
Aantal berichten: 19

@dzjow,

Wow,  net zoals de vorige keer bij mijn vragen een heel duidelijke en heldere uitleg.

Het is voor mij nu in ieder geval duidelijk dat ik dan voor een 3-laags jas ga, kan ik de andere jassen al buiten beschouwing laten.

Aan de hand van je uiteenzetting ben ik wat nieuwschierig geworden naar de waterdichtheid van het Event materiaal. Je gaf aan dat qua ademendheid, Event beter presteert. is er (volgens jou) een duidelijk verschil merkbaar tussen de 3L jassen van Event en die van Gore-Tex qua waterdichtheid?

Ik heb de beide RAB jassen eens bekeken (via internet, kan ze hier in de winkels inderdaad nog niet vinden) en de reviews zijn nogal uiteenlopend. Er zijn een redelijk aantal mensen dat aangeeft na verschillende tochten (binnen 4 maand – 1 jaar) zeiknat te regenen in deze jassen. Terwijl anderen aangeven er heel tevreden over zijn.
Wat me vooral opviel was dat bij de mensen die tevreden waren geen uitleg stond over het gebruik van de jas.
Heb jij zelf ervaring met deze jassen toevallig?


@koen

Ik ben net geen student meer (enkele weken klaar met studie) maar kan me zulke materialen (gelukkig) wel veroorloven, zolang ik maar iets kies wat duurzaam is en het niet elk jaar of om het jaar vervangen moet worden.
Ik ga er van uit dat een jas van zulke hoge prijzen (€300 en meer) minimaal 4-5 jaar mee gaat voordat deze aan vervanging toe is.
Ik doe trekkings van 1-2 weken in gebieden waar je vrij zeker kunt zijn van regen (wales, schotland, noorwegen etc.) dus voor mij is het veel waard om een jas te hebben die mij droog houdt. Het hoeft voor mij overigens geen lichtgewicht ding te zijn, vind het belangrijk dat zo’n jas goed zit, wind/regen buiten houdt en als het kan nog redelijk goed ademt ook.

bedankt allemaal voor jullie meningen en advies 😀

Ward