HOME FORUM Materiaal en techniek Wandelstokken Reageer op: Wandelstokken

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Bedankt voor jullie adviezen.

Het assortiment waar ik uit kon kiezen bestond uit diverse Leki & Black Diamond stokken.

Het draaimechanisme heb ik op aanraden van jullie adviezen vermeden. De vouwstokken waren veel lichter dan de niet-vouwstokken, maar vaak wel ten koste van stugheid. (bekeken als mogelijkheid tot ‘zwabberen’ van de stok bij het er op leunen)

De Black Diamond Distance leek bijzonder stug voor zo’n lichte stok (340 gram per paar) en leek als enige vouwstok stevig genoeg voor tarp gebruik, maar deze hadden een aantal nadelen. Ten eerste waren de handvatten enkel recht verkrijgbaar. Ten tweede waren de handvatten niet doorgetrokken naar onderen om de stok lager vast te kunnen houden. Ten derde begreep ik dat deze stokken niet geschikt waren voor winterwerk, daar er geen grotere tellers onder gemonteerd zouden kunnen worden.

Uiteindelijk prijs en functionaliteit in afweging genomen kwam ik op de Black Diamond Trial Ergo Cork. Na de korting voor +/- 70 euro per paar aangeschaft, inclusief tellers voor sneeuw. a 516 gram per paar wel heel wat zwaarder dan de Distance, maar dan ben ik voorlopig klaar voor 4 seizoenen.

Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken!