HOME FORUM Tussen pot en pint verzekerd bergsporten Reageer op: verzekerd bergsporten

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Hi Ivo,

Toevallig heb ik mij hier onlangs ook in verdiept. Zelf ben ik verzekerd bij Aegon en ik was positief verrast met de voorwaarden, deze stellen (mits je het pakket goed samenstelt):

– Dekking in de gehele wereld
– Reddingsoperaties worden vergoed tegen kostprijs
– Dekking ook tijdens wintersportactiviteiten of buiten de gebaande paden (nagevraagd bij assurantieadviseur) mits er niet aan een risicovolle sport wordt deelgenomen.
– Het begrip ‘risicovolle sport’ is net zo ongenuanceerd als ‘een wandeling in de bergen’. Bij navraag bleek sneeuwschoenen of buiten de gebaande paden begeven in desolate gebieden geen probleem te zijn.

Voor deze polis (incl annuleringsverzekering) betaal ik iets van 6 euro per maand voor het hele gezin. (in mijn geval slechts twee mensen, maar dat maakt verder niet uit voor de prijs) Enige beperking is dat annulering tot 3000 euro voor het gezelschap wordt vergoed, tenzij dat ook weer verhoogd wordt tegen een premieverhoging.

Nu ben ik afgelopen tocht geblesseerd geraakt aan mijn enkel een paar dagen na een tocht op de Kungsleden (achillespees onsteking) waardoor ik mijn bergwandelvakantie (opvolgende tweede tocht in Noorwegen) moest afblazen. Ik heb geen evacuatie nodig gehad, maar toen ik uitlegde wat de situatie en oorzaak was werd er niet moeilijk gedaan en werd er op de door mij gekozen dag & tijdstip een vlucht verzorgd naar huis.

Al met al is mijn conclusie dat ik als bergwandelaar hiermee prima geholpen ben en een verzekering van de NKBV niet nodig is.

Mocht ik in de toekomst gaan kletteren of klimmen dan wordt het een ander verhaal.

Hoop dat je hier wat aan hebt.