HOME FORUM Materiaal en techniek Twijfel over aankoop bepaalde materialen Reageer op: Twijfel over aankoop bepaalde materialen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Wat wil je doen met die naalden? Ik heb die gewoon niet in mijn EHBO-kit zitten, tenzij om mijn knoop terug aan te naaien. 🙂

Even terugdenkend aan mijn beginnerstijd. Nooit kopen als je het niet van plan bent te gebruiken. Aan de andere kant mag het gebrek van materiaal je nooit tegenhouden om op stap te gaan.

Stel dat je dus eens in je eentje in de Ardennen wilt gaan stappen en kamperen (waarom niet?), dan is een vuurtje handig als je zelf wilt kopen. Tenzij je gewoon brood meepakt en koud eet natuurlijk. Een vuurtje van campingaz is goedkoop en gaat enkele jaren mee, maar is enkel te gebruiken op gaspatronen van campingaz. De duurdere van MSR zijn daarom handiger en ook lichter, maar bon, daar kan je nog wat mee wachten.

Een kompas heeft weinig zin als je er niet mee kan werken. Jarenlang in mijn rugzak meegedragen zonder enig benul van wat er mee te doen. Concentreer voorlopig op het leren lezen van een kaart (ook als je een GR volgt: zeker doen!) want dan leer je je al in 99% van de gevallen je plan trekken.