HOME FORUM Stel jezelf voor Thomas Reageer op: Thomas

Thomas
Deelnemer
Aantal berichten: 93

Boeiend leven, valt allemaal wel te relativeren. De meerderheid van de tijd zit ik achter een bureau ๐Ÿ˜‰

In Ijsland zijn we een beetje te vroeg van de bus gestapt “het ziet er hier best wel cool uit, laten we de chauffeur vragen om ons hier af te zetten”
Bedoeling was om rond de Hekla te beginnen, maar dus op zo’n 20 kilometer westelijk daarvan aangezet. Heel mooi gebied, waarschijnlijk nog niemand geweest, dat wel. ’s Avonds ongeloofelijk idyllische kampeerplek, lekker geslapen op zacht mos, maar geen water in de buurt. Volgende dag aangezet op de laatste liters water, en begonnen aan klim Hekla. Niet echt klim, eerder kloutertocht tussen de lavablokken en puimstenen, met als summum van onverantwoordelijkheid nauwe richteltjes op een quasi verticale wand in ijs naar boven te geraken. Op 100 meter van de top begon het weer om te slaan, en naar beneden vertrokken, over puimsteenvelden (als bij mirakel, geen gebroken of verstuikte enkels), en cross-country-stijl rechtendoor naar beneden. Eenmaal daar aangekomen, nog steeds geen water (we zaten al enkele uren zonder, dus ook zonder eten). Dan maar een dirttrack gevolgd (“die dingen moeten ergens aankomen, niet?”) richting een rivier (die we in de verre verte hadden zien liggen vanop een top). Uren doorgelopen, bepaald moment het vocht op de regenhoezen van de rugzakken beginnen aflikken om het aangename gevoel van vocht te ervaren. Als bij wonder omstreeks 1u ’s nachts 2 jeeps op die dirttrack die ons gevoerd hebben naar een camping. Gelukkig, want het was nog ca. 20-25 kilometer tussen de plek waar we opgepikt werden en de rivier. Die reis enkel nog maar de paadjes gevolgd erna ๐Ÿ™‚

Leerrijk was het wel allemaal! Soms moet ge eens op uwen bek gaan om te leren zeker? Jeugdig enthousiasme is dus niet altijd even goed. Gelukkig waren we nogal goed in kaartlezen en schieten met kompas.