HOME FORUM Materiaal en techniek Tarp: modellen, accessoires en opstellingen Reageer op: Tarp: modellen, accessoires en opstellingen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Ik kan je niet heel veel verder helpen met je vragen maar ik vroeg me af of je al mijn artikel hebt gelezen rond mijn ervaringen met de Trailstar: http://debbiestochten.wordpress.com/2013/02/23/slapen-onder-een-tarp-de-trailstar/.  Als je wil, kan je hem helemaal doen aansluiten tegen de grond (maar dan is er ook geen ingang). Vooral handig bij slecht weer. Water die binnenstroomt, heb ik éénmaal gehad omdat ik in een put lag (en dus op voorhand niet goed had opgelet bij het opstellen). Een goede bivakplaats moet in staat zijn te kunnen draineren bij hevige regen. Een hele lichte helling is dus altijd te verkiezen boven iets dat perfect vlak is, zeker in slecht weer.

Wij hebben erg lichte bivakzakken gekocht, die minder waterdicht zijn dan pakweg een GTX-bivakzak, maar wel wat beter ademen. Maar bon, aangezien jij het heel gemakkelijk te warm hebt, ga je misschien alsnog last krijgen van condens. Ik zou dan inderdaad gewoon een licht grondzeiltje gebruiken die net past onder je matje.

Als universele ‘innertent’ kan ik voorlopig enkel een los muskietennet bedenken die je dan binnenin de tarp ergens vastmaakt vb. aan de polslus van je wandelstok.