HOME FORUM Materiaal en techniek Tarp: modellen, accessoires en opstellingen Reageer op: Reageer op: Tarp: modellen, accessoires en opstellingen

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Massimo,
Het kan een foute indruk zijn maar het lijkt dat jouw stijl van ‘buitensportbeleving’ erg aanleunt bij het ‘bushcraft’ gebeuren.
(ik gruwel bij de zin die ik hierboven heb neergezet omdat ik zelf probeer niet in hokjes te denken)
Bij het tarpen heb je volgens mij voor het gemak echt wel instelbare stokken nodig bij de gesloten vorm die je wil maken. Voor een A frame zouden vaste stokken kunnen volstaan.
Het kost je hoogstens wat postzegels maar probeer bv de duomid eens (ligt momenteel bij veerle)

Eerlijk denk ik wel dat hij voor langere tochten met slecht weer hij wat te klein is voor twee personen en een persoon altijd dreigt nat te worden bij het openen van de schelter.
Een trailstar is wat dat betreft veel flexibeler.
Voor een grondzeil zou je als je aan het knutselen wil gaan eerder kunnen denken aan een bathtub. Zie bv:
http://www.backpacking-lite.co.uk/diy/make-an-ultralight-tent-bathtub-floor.html
Iets gemakkelijker te maken dan een bivakzak maar als je met een centrale stok zit binnen het slaapveld komt er weer een bijkomende hindernis bij kijken.
Als ik jou was zou ik eens proberen met een simpel stuk plastiekfolie wat een stukje groter is dan de slaapmat en laat dat opstaand randje vallen.
Eventueel plak je wat duct tape (of ander soort stevige plakband) op de hoeken en zet het zeil vast met vier picketten zodat het gefixeert blijft