HOME FORUM Materiaal en techniek Tarp: modellen, accessoires en opstellingen Reageer op: Reageer op: Tarp: modellen, accessoires en opstellingen

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

@ Willem:
De cricket (met toebehoren) is wel een stuk lichter dan de trailstar las ik op jou paklijst. Ik vind het een erg mooie combinatie. Erg praktisch voor solo trips. Als ik meer solo ga doen dan wil ik deze er ook wel bij hebben… Dure hobby… 🙂 Ik ga toch maar eens kijken of ik een homemade bivakzak kan knutselen om het te proberen.

@ Kasper:
Mooie duidelijke foto’s. Huidige binnentent ziet er ook goed uit, al lijkt deze wel wat klein tov de buitentent. Ook interessant om te zien hoe de wandelstok toch in de grond kan, dit ga ik zo ook proberen toe te passen op mijn nieuwe onderzeil. Op de foto’s valt mij op hoe ruim de trailstar lijkt te zijn, ten opzichte van bijvoorbeeld mijn eigen tarp. Ben benieuwd hoe je uiteindelijke binnentent er uit ziet straks!

@ Ivo:
Mocht je huidige Trailstar in de verkoop gaan houd ik mij aanbevolen. Tof om te zien hoe je met het koordje het deurtje sluit 🙂 Ook heb ik mbv je artikel op je blog, op het topic op dit forum en wat google werk eens gekeken hoe zelf een bivakzak te maken uit soft Tyvek. Ik ben hier te onhandig voor ben ik bang, maar wie weet wil mijn vriendin een poging wagen… Hiermee kan ik het hopelijk eens voor een acceptabel bedrag proberen (vind de kosten zo hoog voor ademende bivakzakken…) en kijken of ik dit kan gebruiken om muskietennet en onderzeil te vervangen. Overigens heb ik je andere creaties bekeken en ik was erg onder de indruk. Leuke artikels en knap werk!

@ Dzjow:
De geplande tocht zou ik graag met m’n flat tarp willen maken. Het op tijd geleverd krijgen van een Trailstar gaat niet meer lukken en ook de financiële middelen zijn niet onuitputtelijk. Wel is het mij duidelijk dat ik voor de lange termijn er wel graag een wil hebben en niet enkel voor deze tocht.

Ik slaap eigenlijk altijd onder een tarp, ieder seizoen en iedere locatie. In de toekomst wil ik dat graag zo blijven doen. Maar nog nooit heb ik deze boven de boomgrens ingezet. Ook de windkracht bleef tot op heden redelijk beperkt. Uiteraard probeer ik stil te staan waar ik opzet en hoe ik richt. Door slechte inschattingen en fouten te maken heb ik daar gelukkig al een en ander in geleerd.

Vergeef mij voor al mijn vragen en gebrek aan ervaring, maar ik kan mij lastig voorstellen waarom het gevaarlijk is om zonder bivakzak boven de boomgrens onder een tarp te slapen. Zou je dit toe willen lichten?

Tot de tocht in augustus probeer ik momenteel iedere twee weken een meerdaagse te doen en onder de tarp te slapen, al is dit altijd redelijk dicht bij huis en zijn de omstandigheden dan ook niet vergelijkbaar, maar oefening desalniettemin. In juli wil ik nog een week naar een hooggebergte om een en ander daar te oefenen. Als het met een goede voorbereiding te doen is dan verwacht ik dat ik oefenmogelijkheid genoeg heb om dit onder de knie te krijgen, of (hopelijk niet) de conclusie te trekken dat het niet gaat werken.

Ik houd heel graag zoveel mogelijk ventilatiemogelijkheid, maar bij regen dien je toch een en ander enigszins af te sluiten om droog te blijven lijkt mij. Is het dan de kunst om een aflopende opening te gebruiken die lang genoeg is dat het de regen niet naar binnen komt?