HOME FORUM Materiaal en techniek Tarp Reageer op: Tarp

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1024

Jonas,
ik heb met je te doen. Je bent nog een stukje groter dan ik met mijn 192 cm en zelf ik heb heel wat moeilijkheden ondervonden met mijn lengte.
Van een bivi tarp van terra-nova is de binnentent te klein voor jou en ze gaat jou echt niet droog houden
http://www.terra-nova.co.uk/tarps-bivis-bothies/all-tarps/bivi-tarp/
Je was laatst op zoek naar een slaapzak en met jou lengte zou je een slaapzak van 230 cm aan moeten schaffen terwijl de binnenruimte slechts 220cm is.
Zelfde probleem met de bivakzakken. Ik heb de superlight bivi van mountain laurel designs een bekeken. De large is voor jou vermoedelijk nog te klein .Niemand in de kennissenkring die kan naaien? Er circuleren wel een paar patronen op internet die je zonder problemen aan kan passen aan jouw lengte.
Je zal wel al hebben gezien dat ik ook een klassieke tarp heb gemaakt die iets groter is. Ik zie ze mij niet gebruiken in gebieden waar het kan stormen. Daarvoor hebben de panden te weinig ‘raamwerk’ iets wat een trailstar wel heeft. Joery heeft gelijk dat een trailstar voor mij, mocht hij in stormpositie zijn opgesteld ‘krap’ is om onder te slapen. Toch heb ik, nu ik mijn andere trailstar heb verkocht opnieuw stof besteld. Gisteren begonnen met het uitsnijden van de panden. Ik ga terug een trailstar maken. Hij geeft me toch een veiliger gevoel bij onstuimig weer. Als hij af is zal ik het laten weten, kan je er eens onder komen liggen om een idee te krijgen.
Ik heb geen idee over een alternatief. Lightheartgear maakt de SoLong 6 maar deze zal je in moeten voeren terwijl hij eerder een tent is dan een tarp. Al kan je hem wel heel luchtig open zetten.
http://www.lightheartgear.com/index.php?main_page=index&cPath=1