HOME FORUM Materiaal en techniek SPOT – sateliettelefoon Reageer op: SPOT – sateliettelefoon

Willem
Moderator
Aantal berichten: 42

Hallo Veerle,

Op Amazon.co.uk staat de SPOT2 nu voor 114 pond (132€). Daarbovenop moet je inderdaad per jaar abonnementskosten betalen. Voor het basisabonnement (SOS en OK berichten zenden) betaal je nog eens 99€ per jaar. Als je voor een Spot Connect gaat moet je nog eens berichtenbundels bijkopen. Tariefplannen staan redelijk uitgebreid beschreven op de website.

Zelf heb ik een SPOT2. De betrouwbaarheid is geen 100%. Het komt er in elk geval op aan om de SPOT bij het verzenden van een bericht open en bloot onder de hemel te leggen (wanneer je ‘m op de grond legt in sneeuw, gras, … neemt de kans op niet aankomende berichten sterk toe). Op m’n tocht deze zomer in Noorwegen haalde een betrouwbaarheid van ongeveer 90%. Daarom ben ik al snel telkens 2 Ok-berichten beginnen zenden. In totaal zijn zo 116 van m’n 121 locaties ontvangen. Van de overige 5 zat ik vier maal in een diepe vallei (waarbij het toestel de satelliet allicht niet kon ‘zien’), eentje kan ik niet verklaren.

Grote nadeel met de SPOT2 is uiteraard dat je geen ontvangstbevestiging krijgt en wederzijdse communicatie niet mogelijk is. Je hebt er dus altijd het raden naar of je bericht effectief is aangekomen.

Zelf geen ervaring met de Spot Connect.