HOME FORUM Materiaal en techniek SPOT – sateliettelefoon Reageer op: SPOT – sateliettelefoon

Koen
Deelnemer
Aantal berichten: 120

Hoi Veerle,

De Spot is ook te huur bij verschillende bedrijven. Je betaald dan zo’n 50 euro voor 2 weken. Dit is veel goedkoper dan de +/- 180 euro aanschafprijs plus 100-140 euro per jaar voor de servicekosten. Dit is eigenlijk erg aantrekkelijk. Je moet veel of lange tochten per jaar maken eer dat het huren duurder wordt.

De 40 euro extra kosten op het basis service plan (100 euro) zijn voor een tracklog. Elke 10 minuten wordt je positie dan verstuurd. Dit kan handig zijn in geval van nood als je zelf niet op de SOS knop hebt kunnen drukken. En het is leuk om je route terug te zien.

Als je voor een Spot Connect wilt gaan houdt dan rekening met de batterijduur van je smartphone. Dit is normaliter al belachelijk laag, maar in koude zal deze nog veel slechter presteren (zelfs met reserve/powerbanks). Die setup wordt dus minder betrouwbaar.

De Spot is wellicht niet 100% betrouwbaar maar wel een betaalbare manier om in geval van nood hulp in te schakelen. Van het prijsverschil met een satelliettelefoon kan je wat mij betreft beter betrouwbaarder/duurder materiaal kopen om zo de kans dat je hulp hoeft in te roepen te verkleinen(ipv veel geld uit te geven aan een betrouwbaarder laatste redmiddel).


@WidW
: Welk bericht kreeg je thuisfront dan toen hij de Spot raar deed?