HOME FORUM Tussen pot en pint Spiergroepen Reageer op: Spiergroepen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Hardlopen biedt de meest sportspecifieke voorbereiding voor bergwandelen, net als de crosstrainer. ik heb zelf een tweedehands exemplaar gekocht om ook in slecht weer te kunnen trainen. šŸ™‚ Je kan lopen wel afwisselender maken door wat variatie in je circuit te stoppen vb. in een bos of over onverharde paden gaan lopen, wat versnellingen of hellingen inbouwen…

Als het gaat om jeĀ aĆ«robe uithouding te onderhoudenĀ zijn ook fietsen of zwemmen een optie of kunnen ze toch wat afwisseling in je trainingsschema steken. Enige nadeel is dat ze minder sportspecifiek zijn maar als je niet aan topsport doet, maakt dat eigenlijk niet zo uit welke sporten je precies allemaal doet om in conditie te blijven.Ā Ik hou alleszins meer van fietsen van lopen.

Bij lopen heb je trouwens het nadeel dat je snel in deĀ ‘rode zone’ traint,Ā zeker alsĀ je je hartslag niet in de gaten houdt, en dan ben je beter af opĀ de fiets en de crosstrainer omdatĀ de kans groter is dat je in je aĆ«robe zoneĀ bezig bent want het is deze die je wil verbeteren (niet je anaĆ«roob uithoudingsvermogen).