HOME FORUM Tussen pot en pint Spiergroepen Reageer op: Spiergroepen

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Peter,

Ook mij klinkt het erg als scheenbeenvlies ontsteking. Heb hier zelf ook last van gehad bij het hardlopen. Op een gegeven moment kwam het zo snel dat ik het al had als ik een stukje rende om de bus te halen. Al snel werd iedere stap erg pijnlijk.

Wat ik heb gedaan is hardloopschoenen gekocht in een winkel die op een kleine renbaan met videocamera’s en software analyseren hoe je loopt. (kost niets extra, inbegrepen bij de aanschaf van de schoenen). Hiermee ging het al wat beter, maar was het probleem nog niet helemaal opgelost.

Vervolgens ben ik op de crosstrainer gestapt op de sportschool. Voldoende kracht opbouwen in de scheenbenen door het crossen was ging erg makkelijk en snel. Daarnaast is het zo dat je niet de ‘klappen’ op je benen krijgt die je wel krijgt bij lopen/hardlopen, daar je bij crosstrainen de voeten op de pedalen moet houden. Na een paar weken op deze manier de benen aan te sterken weer gaan hardlopen en nergens last meer van gehad.

Inmiddels doe ik nooit meer hardlopen, maar met het stijgen met rugzak bij het hiken lijk ik deze spieren toch goed op pijl te houden. Ik heb geen last meer.

Hoop dat je wat hebt aan deze informatie. Anders is het verstandig om de fysio even te betrekken bij je probleem?